Üç Fidan anıldı: Kavgalarını mücadelemizde yaşatıyoruz!

68 kuşağının devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 50. yılında İstanbul’da anıldı.

Gençlik örgütleri, idam edilişlerinin 50. yılında 68 kuşağının devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı İstanbul’da andı. Taksim AKM önünde bir araya gelen gençlik örgütleri, 6. Filo’nun denize döküldüğü Dolmabahçe’ye yürüdü. Polis ablukası altında gerçekleşen yürüyüşte, “Emperyalizme ve kapitalizme karşı Denizler'in yolunda sürüyor mücadele” yazılı pankart açıldı, sık sık, “Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmadık”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Deniz, Yusuf, Hüseyin, sürüyor, sürecek mücadelemiz” sloganları atıldı. Gündoğdu Marşı'nın hep bir ağızdan söylendiği yürüyüşte, “Onların mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz” mesajı verildi.

'DEVRİMCİ GENÇLİK DENİZLER'İN AÇTIĞI YOLDA YÜRÜYOR'

Dolmabahçe’de anma saygı duruşuyla başladı. Gençlik örgütleri adına açıklamayı okuyan Ege Şahin, "Onların mücadelesi sebepsiz asilik değildi. Gençliğe bıraktıkları en büyük miraslardan biri de sebepsiz asi olmamanın okuluydu. Onlar ezilen halkların, işçilerin, emekçilerin kurtuluş mücadelesini yürüttü. Üniversitelerden bütün topluma yayılan, emperyalizme ve kapitalizme karşı bir mücadeleye önderlik ettiler. Devrimci gençlik bugün de denizlerin açtığı yoldan emperyalizme ve kapitalizme karşı mücadeleyi büyütmeye ve sürdürücüsü olmaya devam ediyor” dedi.

 Mahir’in, Deniz’in İbrahim'in mücadelesinin; bugün devrimci gençliğin siyasal iktidara, üniversitelerde gerici ve baskıcı yönetimlere karşı verdiği mücadele olduğunu kaydeden Şahin, devletin işgalci ve ilhakçı politikalarının da yayıldığını dile getirdi. Şahin, “Bugün devrimci gençlik olarak bizler ise tüm bu savaşlara, işgal ve ilhaklara son vermenin yegane yolunun işçi sınıfının yönetiminden geçtiğini biliyoruz. Mücadelemizi sürdürürken de bu mücadelenin parlamento sınırları içerisinde verilmeyeceğinin, burjuvazinin en meşru demokratik hakkımızı bile karşılamaktan aciz olduğunu biliyoruz. Emekçilerin ve ezilenlerin düşmanı bu düzen, siyasal iktidar ve burjuva muhalefetçilerini ancak devrimcilerin, işçi ve emekçilerin göndereceğini buradan da tekrardan haykırıyoruz” dedi.

 Şahin, “Kavgalarını mücadelemizde yaşatıyoruz. Devrimciler ölür devrimler sürer” vurgusunda bulundu.