AB delegasyonu ve emek örgütlerinden HDP’ye Deniz Poyraz ziyareti

AB Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut, Deni Poyraz’ın katledildiği HDP İzmir İl Örgütü’nü ziyaret etti. Siyasi parti ve emek örgütleri ise HDP Genel Merkezi’nde eşbaşkanlara taziyelerini iletti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yapılan saldırıda katledilen parti çalışanı Deniz Poyraz için birçok şehirde HDP’ye taziye ziyaretinde bulunuluyor. Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, saldırıya uğrayan HDP İzmir il binasını ziyaret etti. Büyükelçi Meyer-Landrut, "Geçen hafta İzmir’de HDP merkezine gerçekleştirilen elim saldırıyı kınamak üzere burada bulunuyorum. Saldırıda hayatını kaybeden genci anmak, ailesinin acılarını paylaşmak ve HDP il teşkilatına taziyelerimi sunmak üzere burada bulunuyorum" dedi. 

Diğer yandan HDP Genel Merkezi’ne de ziyaretler sürüyor. Devrimci Parti Genel Başkanı Elif TorunÖneren, beraberindeki heyetle taziye ve dayanışma ziyaretinde bulunurken, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile KESK, DİSK, TMMOB, TTB, BES gibi kuruluşlar da HDP’yi ziyaret etti. 

Başsağlığına gelenler, HDP Eşbaşkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Parti Sözcüsü Ebru Günay, Eşbaşkan Yardımcıları Tuncer Bakırhan ve Şaziye Köse ile PM üyesi Ali Özkan tarafından kabul edildi. 

MAÇOĞLU: YAN YANA DURUP PÜSKÜRTMELİYİZ

Maçoğlu ziyaretinde, omuz omuza durarak saldırıları püskürtmenin önemine işaret etti ve ekledi: “Biz komünistlere, devrimcilere ve yurtseverlere düşen görev bu tür durumlarda yan yana durup bu saldırıları püskürtmektir ama aynı zamanda bunun mücadelesini vermektir. Bizler bu tür saldırıların Türkiye’nin vicdanına, Türkiye’nin ortak aklına ve Türkiye halklarına yapıldığını düşünüyoruz” dedi. 

BULDAN: İKTİDAR VE ORTAĞI PLANLADI

Maçoğlu ile görüşen Pervin Buldan ise “Deniz yoldaşımızın katledilmesi tesadüfî ve sıradan bir olay olarak değerlendirilemez. Çok planlı bir olayın, planlı bir zihniyetin dışa yansımasıdır. Dolayısıyla Deniz’e sıkılan kurşun tüm demokrasi güçlerine sıkılmıştır ve verilmek istenen bir gözdağıdır. Saldırı iktidarın ve ortağının ortak planlamasıdır ve Türkiye demokrasi güçlerine yapılmıştır, ama hedef olarak elbette ki Kürtler ve HDP ön plandadır. Fakat bu kurşun hepimize sıkılmıştır” dedi. 

EMEK ÖRGÜTLERİNDEN ZİYARET

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Ankara temsilcilerinin yaptığı ziyarette de saldırının bütün demokrasi güçlerine yönelik yapıldığı belirtilerek ortak mücadelenin önemine işaret edildi. 

Emek örgütlerinin ziyaretinde konuşan Emek Komisyonundan Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Şaziye Köse, “Deniz Poyraz arkadaşımızın da asıl failleri ve azmettiricileri bellidir. Yeniden yeniden bu oyunlar sahneye konularak bu ülkede demokrasiyi ve özgürlükleri yok etmeyi amaçlıyorlar. Zaten faşizmin karakteri de budur” diye konuştu.