'AB Erdoğan'ın hukuk dışı uygulamalarına kayıtsız kalmamalı'

HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonlarının hukuk dışı olduğunu belirten Pasok/Kinima Allagis AB Sekreteri Yiannis Dalmas, "AB, Erdoğan'ın hukuk dışı uygulamalarına kayıtsız kalmamalı" dedi.

AKP-MHP faşist iktidarının HDP'ye karşı başlattığı siyasi soykırım operasyonlarına bir tepki de Değişim Hareketi Avrupa İşleri Dairesi'nden geldi. Değişim Hareketi Avrupa İşleri Dairesi adına açıklama yapan Pasok/Kinima Allagis AB Sekreteri Yiannis Dalmas, uluslararası hukuku ayaklar altına alan bu operasyonlara karşı AB'nin Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yaptırım uygulaması gerektiğini belirtti.

AKP-MHP'nin siyasi soykırım operasyonlarını kınayan Yiannis Dalmas, yaptığı açıklamada şunlara dikkat çekti: "HDP'ye dönük yeni gözaltı ve baskılarla, Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün hiçbir değeri olmadığı bir kez daha kanıtlandı. 2014 yılındaki olaylar nedeniyle gözaltına alınan 82 kişi arasında HDP yöneticileri ve eski milletvekillerinin yanı sıra, Kars Belediyesi eşbaşkanı da bulunmaktadır. Ayrıca HDP’nin eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 4 yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor.

Değişim Hareketi olarak Türk rejiminin otoriterliğini ve keyfi uygulamalarını tartışmasız bir şekilde kınayan Avrupalı sosyalist ve demokratların yanındayız. AB, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hukuk dışı uygulamalarına kayıtsız kalamaz. Türkiye halkının maruz kaldığı boğucu demokrasi kısıtlamasını ve Türk hükümetinin sistematik olarak gösterdiği uluslararası hukuka saygısızlığı ancak yaptırım yolu durdurabilir."