Abdi İpekçi yarışması para ödülü Roboskili köylülere

Abdi İpekçi yarışması para ödülü Roboskili köylülere

Milliyet gazetesi tarafından her yıl düzenlenen Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülünü alan gazeteci Namık Durukan, ödül parası ile "Uludere'de ölüm yolculuğu" haberinde kaçakçılık yapan köylülerin fotoğrafını yayınladığı için sınır ihlalinden 8 bin TL para cezası alan köylülerin para cezasını karşılayacağını söyledi. 

Yayınladığı fotolar nedeniyle Roboskili köylülerin 'sınır ihlali' nedeniyle  para cezası almasına neden olan gazeteci Namık Durukan, "İmralı Zabıtları" başlıklı haberiyle Abdi İpekçi gazetecilik ödül parası ile mağdur olan köylülerin parasını karşılayacağını söyledi. 

ANF'ye konuşan Durukan, Milliyet gazetesinde köylülerin fotolarını yayınladığı için köylülerin para cezasını aldığını ve mağdur olan köylülerin para cezasını bu ödül parası ile ödeyeceğini söyledi. Durukan, fotoğraflar yüzünden para cezası alan köylülerle görüştüğünü ve söz konusu para cezasını kendisinin ödeyeceğini ifade etti. 

Milliyet gazetesinde 6 Ocak tarihinde "Uludere'de ölüm yolculuğu" ile çıkan başlıklı haberde, Roboski'de kaçakçılık yapan köylülerin fotolarının yayınlanması ardından, Servet Encü, İdris Encü, Şeyhmus Encü ve Haydar Ürek'e, Gülyazı Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından yasal işlem yapılarak, "5682 sayılı Pasaport Kanunu'na Muhalefet Ettikleri" gerekçesiyle 2'şer bin lira para cezası verilmişti. 

ANF, aynı haberi 5 Ocak tarihinde servise koymuş ve kaçakçılık yapan köylülerin fotolarını yayınlamamıştı.