Açlık grevindeki tutsak Emeç: Öcalan özgür olana kadar...

Açlık grevindeki tutsaklardan Erdal Emeç, "Önderlik özgür olmadan, üzerindeki tecrit kırılmadan biz eylemimizi sonlandırmayacağız" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi devam ediyor. Tarsus 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde Erdal Emeç, Fesih Tekin, Deniz Özdemir, Mehmet Fatih Bingöl, Serhat Yıldırım, Murat Karaaslan, Halef Yiğit, Oktay Gül ve Bişar Bilen, aynı taleple 5 Ocak’tan bu yana eylemlerini sürdürüyor. 

'NE GEREKİYORSA YAPACAK VE KAZANACAĞIZ'

Erdal Emeç, 6 Şubat’ta ailesiyle yaptığı görüşmede, kamuoyuna şu mesajı gönderdi: “Moralimiz yerindedir. Önderlik özgür olmadan, üzerindeki tecrit kırılmadan biz eylemimizi sonlandırmayacağız. Özgür bir yaşam için bizler direneceğiz. Biz eylemimizi zafere ulaştıracağız. Bu uğurda ne gerekiyorsa yapacağız."

Emeç, sağlık kontrollerinin yapılmadığını da duyurdu. 

AĞABEY EMEÇ: HERKES SES VERMELİ

Görüşmelerine ilişkin bilgi veren ağabeyi Hasan Emeç ise eylemin kritik bir aşamada olduğunu söyledi.

Kardeşi ve tutukluların talebinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini dile getiren Ağabey Emeç, Adalet Bakanlığı’nın devreye girmesini istedi. Emeç, “Şu anda kardeşim bedenini açlığa ve ölüme yatırdı. Geceleri uyuyamıyoruz. Boğazımızdan yemek geçmiyor. Hep onu ve arkadaşlarını düşünüyoruz. Kimse ölmesin, tutsakların talepleri karşılansın. Artık herkes bu eyleme bir ses vermeli" diye konuştu.