Açlık grevinin sürdüğü Ceyhan Cezaevi’nde Kürtçe yasaklandı!

Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsakların baskılara karşı başlattıkları 5 günlük dönüşümlü açlık grevi eylemi devam ediyor.

Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutukluların Kürtçe konuşmasının "Örgüt propagandası yapıyorsunuz" denilerek yasaklandığı, Kürtçe mektuplarına ise soruşturmalar açıldığı bildirildi.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde bulunan Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklular tek tip kıyafetin dayatılması, kitapların verilmemesi, keyfi arama ve baskınları protesto etmek için 5 Ekim'den bu yana 5 günlük dönüşümlü açlık grevi eylemi yapıyor.

Tutuklular talepleri karşılanmadığı takdirde açlık grevi eylemini süresiz dönüşümsüz eyleme çevireceklerini belirtiyor.

Ceyhan Cezaevi'nde yaşananlara dair bilgi veren tutuklu yakını Tahir Özdemir, cezaevinde her geçen gün tutuklulara yönelik hak ihlallerinin arttığını söyledi.

Gardiyanların cezaevinde Kürtçeyi yasakladığını belirten Özdemir, "Gardiyanlar tutukluların koğuşta bile Kürtçe konuşmasını yasaklıyor. Hiç bir şekilde Kürtçe konuşmalarına izin vermiyorlar. Gardiyanlar Kürtçe konuşmaya 'örgüt propagandası yapıyorsunuz' diyor. Kürtçe yazılan mektuplar ne gönderiliyor ne de tutuklulara veriliyor. Ayrıca tutuklulara Kürtçe mektuptan ötürü soruşturma açılıyor. Kitap ve dergiler verilmiyor. Ayrıca tek tip kıyafet dayatması yapılıyor. Görüş saatleri ise kısaltılmış durumda" dedi.

Hak ihlallerinin son bulmasını isteyen Özdemir, "AKP hükümeti İmralı'da uyguladığı ağır tecridi tüm cezaevlerine yayıyor. AKP bu hukuksuzluktan vazgeçsin. Bizler tutuklu aileleri olarak tutukluların arkasındayız" diye konuştu.