Adalet Nöbeti: Çocuklarımızı işkenceyle öldürüyorlar

Adalet Nöbeti'nde konuşan, Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz, "Çocuklarımızı sağlam tutukladılar, hasta edip öldürüyorlar. Bunun adı işkencedir. Çocuklarımıza sahip çıkıyoruz" dedi.

İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması ve tecridin sona ermesi için başlatılan Adalet Nöbeti, 148’inci gününde baro binası önünde devam etti. “Deng bidin zindanan” ve “Hasta tutsaklara özgürlük” yazılı önlükleri giyen tutsak yakınları, “Jin, jiyan, azadî”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları attı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çeşme ve Çiğli ilçe örgütleri de ailelere destek verdi.

ANNE POYRAZ: TUTSAKLARA YAPILAN İŞKENCEDİR

İzmir İl Örgütü binasında katledilen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz, hasta tutsakların serbest bırakılmasını istedi. Anne Poyraz, “Nereye kadar sürecek bu zulüm? Artık yeter. Hasta tutukluların içeride ölmesini bekliyorlar ya da yaşamlarını yitirmelerine az bir süre kala tahliye ediyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Çocuklarımızı sağlam tutukladılar, hasta edip öldürüyorlar. Bunun adı işkencedir. 4 duvar arasında çocuklarımıza işkence uyguluyorlar. Çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Bir an önce tahliye edilmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.