Adana’da 4 kişi tutuklandı

Adana’da 24 Mayıs’ta düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınanlardan 4 kişi tutuklandı.

Adana’da düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınan 20 kişiden 6’sı mahkemeye sevk edildi. 6 kişiden 4’ü tutuklandı.

24 Mayıs'ta yapılan ev baskınlarında aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana yöneticileri ve sanatçıların da olduğu 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan Jinda Erol, önceki gün emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

HDP Adana İl yöneticileri Mehmet Yaşık ve Berivan Gökalp, Seyhan ilçe yöneticisi Dindar Aksu, Çukurova TUAYDER yöneticisi Mehmet Tutuş, Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) Eşbaşkanı Şükran Efetürk, sanatçılar İlyas Arzu ile Jiyan Savcı ve Cigergun Güven, Hasan Kocaman, Halil Kocaman, Beritan Özbey, Osman Polat, Habip Kahraman, Mehmet Şirin Tunç, Urfi Aksu ile D.S. ve isimleri öğrenilemeyen 3 kişi bugün emniyetteki işlemleri tamamlandı. Gözaltına alınanlara "Örgüt üyesi olmak" ve "örgüt adına faaliyetlerde bulunmak" suçlaması yönetildiği öğrenildi.

Savcılıkça ifadeleri alınan Arzu, Savcı, Efetürk, Kocaman, Tunç ve Güven tanık beyanıyla "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Geri kalanlar ise serbest bırakıldı. Hakimlikte işlemleri tamamlanan Arzu, Savcı, Tunç ve Güven tanık beyanıyla "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı. Efetürk ve Kocaman adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.