Ağır hasta tutsak Kaya yoğun bakımda

Ağır hasta tutsak Sabri Kaya, kalp krizi ve beyin kanaması nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda. Kızı Dilan Kaya, "Hasta tutsaklar bırakılmazsa ölecek" dedi.

Osmaniye 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalbi yüzde 25 çalışan hasta tutsak Sabri Kaya, 25 Mart sabahı kalp krizi ve beyin kanaması geçirdi. Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kaya, 3 gündür yoğun bakımda. Kaya'nın kızı Dilan Kaya, cezaevi idaresinin bir aydır kanı sulandırmaya yaralayan Coumadin isimli ilacı temin etmediği için babasının kalp krizi geçirdiğini belirtti. Kaya, babasının beyin kanaması geçirdiği de anlattı.

'TÜM ORGANLARI ZARAR GÖRDÜ; DAMARI TIKALI'

Kaya, 26 Mart'ta doktorun kendilerine, "Geçirdiği krizden dolayı tüm organları zarar görmüş durumda. Bir süre yoğun bakımda kalacak. Bizim için şu anda kalbi birinci planda, daha sonra beyinle ilgili işlemleri yapacağız. Beyin kanamasından ötürü bir damarı tıkalı. Tedavisine yoğun bakım servisinde devam ediliyor" dediğini aktardı.

ATK'DEN SKANDAL RAPOR

Babasının müebbet hapis cezasıyla 2010'dan beri cezaevinde olduğunu, iki kez kalp ameliyatı geçirdiğini dile getiren Kaya, 2013'te sağlık durumu nedeniyle infazının 3 ay durdurulduğunu, akabinde İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından verilen "kronik hastalığı yoktur" raporuyla tekrardan tutuklandığını anlattı.

'ACİLEN BIRAKILMALILAR, YOKSA ÖLECEKLER!'

Kaya, "Babam gibi ağır hasta olanların serbest bırakılmaları gerekir. Tedavileri cezaevinde değil, ailelerinin yanında donanımlı hastanelerde yapılmalı" diye belirtti.
İnfaz indirimi düzenlemesini içeren 3'üncü Yargı Paketi'nde siyasi tutukluların kapsam dışı bırakılmasına tepki gösteren Kaya, acilen serbest bırakılmalarını, aksi takdirde ölümlerin yaşanacağını söyledi.