Aile ve avukatlar bu kez İmralı Cezaevi Müdürlüğü’ne başvurdu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ailesi ve vasisi, görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne başvurdu.

Kürt Halk Önderi’nin kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç ile İmralı’daki diğer tutsaklar Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın kardeşi Melihe Çetin, Pazartesi günü görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Aileler, aynı taleple Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne de başvuruda bulundu.

Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan, 1999’da uluslararası bir komplo ile esaret altında alındığından bu yana İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde ağır tecrit koşullarında tutuluyor.

Abdullah Öcalan ile son görüşme 25 Mart'ta kardeşiyle yapılan telefon görüşmesiydi. Bu görüşme yarıda kesilmişti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatları müvekkilleriyle 8 yıl aradan sonra 2-22 Mayıs, 12-18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde görüşebilmişti. 7 Ağustos 2019’dan bu yana tüm başvurular yanıtsız bırakıldı.