Aileler yılmıyor: 10 Ekim Barış Derneği kuruldu

AKP-MHP iktidarının 10 Ekim Der'i kapatması üzerine 10 Ekim Barış Derneği kuruldu.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin kapatılmasına ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi. Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Genel Merkezi’nde yapılan toplantıya, kapatılan 10 Ekim Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül katıldı.

'DERNEK SAYESİNDE DAYANIŞMAMIZ BÜYÜDÜ'

Coşgun, Ankara 7’nci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kapatılan 10 Ekim Der’in yerine 10 Ekim Barış Derneği kurulduğunu açıkladı. Coşgun, “Tüzüğün iki defa değişim isteğiyle derneğimiz kapatılmaya çalışıldı. Süreç yargıya intikal edildikten sonra kapatılan derneğimiz istinaf mahkemesinin kararıyla geçen hafta kapatıldı. Dernek kapatılma davası acımıza saygı duyulmadığını çok net bir biçimde ortaya çıktı” diye konuştu.
Dernekle birlikte acıların ortaklaştığını, bir arada durarak, dayanıştıklarını ifade eden Coşgun, “Devletin bir adalet borcu varken, derneğin kapatılması adalet mücadelesinin ortadan kaldırılmasının istendiğini ortaya koyuyor” dedi. Coşgun, kurdukları yeni dernekle adalet mücadelelerini ve dayanışmayı aynı güç ve kararlılıkla sürdüreceklerini dile getirdi. Derneğin ilk kongresinin daha yapılmadığını aktaran Coşgun, önümüzdeki haftalarda kongrenin yapılacağı bilgisini paylaştı.

'KAN DEVLETİN ELİNDE'

HDP Milletvekili Kemal Bülbül, “Türkiye'deki meydanlar kanlıdır. Bu kan bu hükümetin mülki amirlerinin, hukuku temsil ettiklerini söyleyen ama hukukla hiçbir ilişkileri olmayanların elinde, yüzündedir” diye konuştu.
Bülbül, “10 Ekim Katliamı Ankara’nın Kerbela'sıdır” ifadesini kullandı.