AK önündeki eylemi TJK-E devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için AK önünde süren eylem ikinci haftasında TJK-E üyeleriyle sürüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) binası önünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 12 Ekim'de başlayan oturma eylemini Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) aktivistleri devraldı.

AK’nin yanı sıra İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) gibi kurumların bulunduğu alanda sürdürülen eylem, KCK’nin 12 Eylül tarihinde başlattığı hamle kapsamında başlatılmıştı.

İlk haftasını Kürt siyasetçilerin ve Demokratik Güç Birliği (DGB) bileşenlerinin temsilcileri ile farklı inanç kurumlarının temsilcilerinin yürüttüğü eylemi ikinci haftasında, TJK-E devraldı. Geçtiğimiz hafta, aralarında Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVeG-KON), Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) ve Avrupa Devrimci Demokratik Komün İnisiyatifi (ADDKI) gibi birçok kurumun yöneticilerinin de olduğu çevreler eylemde yerlerini almıştı.

Ayrıca TEV-ÇAND ile Maraş Dernekleri Federasyonu (MAR-DEF) üyesi sanatçılar da eylemcilere destek için AK önündeydi.

KADIN SEMİNERLERİ DE DÜZENLENECEK

TJK-E aktivistleri ise bir hafta boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykıracak.

Ayrıca 25 Haziran 2012 tarihinde başlatılan Özgürlük Nöbeti’nin bulunduğu alanda devam eden eylemin ikinci haftasında da ‘Kadın Kırımı, Özgür Kadın Mücadelesi, Kadın Kurtuluş İdeolojisi’ gibi konularda seminerler planlandı.

Oturma eylemi aynı zamanda Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemiyle paralel yürütülüyor. Nöbet eylemi 435’inci haftasına girdi.