AKP CHPli memurları da görevden almaya başladı
OHAL ilanı sonrası çok sayıda kamu çalışanın görevden uzaklaştırılması CHP kökenli memurlarla devam ediyor.
OHAL ilanı sonrası çok sayıda kamu çalışanın görevden uzaklaştırılması CHP kökenli memurlarla devam ediyor.
AKPli Mamak Belediyesi, Olağanüstü Hal ile birlikte yayınlanan 667 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameyi gerekçe göstererek, 6 memuru görevden uzaklaştırdı. Uzun yıllardır Mamak Belediyesi bünyesinde çalışan Yılmaz Yıldırımcı, Songül Kantarcı, Hüsnü Gençtürk, Hüseyin Kırıcı, İbrahim Yapmış, Haydar Gümüş isimli 6 memur görevden uzaklaştırıldı.
Yılmaz Yıldırımcı daha önce yargılandığı KCK davası, Songül Kantarcı sosyal medyada hesaplarında YPG’yi öven fotoğraflar paylaştığı gerekçesiyle görevden uzaklaştırılırken, CHP kökenli ailelerden olan 4 memur ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle görevden alındı.
Görevden almaları kınayan CHP Belediye Meclis üyesi Rıza Kaplan, hamlenin muhalifleri susturma hareketi olarak niteleyip, bu duruma kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.