AKP MKM binasını da gasp etti

Mezopotamya Kültür Merkezi'nin (MKM) 18 yıldır faaliyet yürüttüğü Beyoğlu'ndaki binası boşaltılıyor. Bina AKP'li belediyeye tahsis edilecek.

MKM'nin 18 yıldır hizmet verdiği Beyoğlu’ndaki binası, 2019 yılı içerisinde Vakıflar Müdürlüğü tarafından 3 kez ihaleye çıkarıldı.

MKM yetkilileri farklı şekillerde ihaleden haberdar olurken, üç kez girdikleri ihaleyi iki kez kazandı. Ancak Vakıflar Müdürlüğü “Yeterli rekabet oluşmadı” iddiasıyla ihaleleri iptal etti.

MKM çalışanı Ferit Elalmış, son ihaleyi kaybettiklerini belirtti. Vakıflar Müdürlüğü'nün 4 ay önce kuruma binanın boşaltılması için tebligat gönderdiğini söyleyen Elalmış, ancak tebligatı kurumda imza yetkisi olamayan bir müzisyenin imzaladığını sözlerine ekledi.

Elamış, “Vakıflar Müdürlüğü'ne imza yetkisi olmayan bir kişinin tebligata imza atamayacağını söyledik. Fakat, Vakıflar Müdürlüğü bunu dikkate almayarak binayı bu gün boşaltmamızı aksi takdirde zorla boşaltacaklarını söyledi” dedi.

Binayı hemen boşaltmalarının mümkün olmadığını Vakıflar Müdürlüğü'ne bire bir ilettiklerini belirten Elalmış, “Size gerekli süreyi verdik, bu yüzden ya binayı siz boşaltırsınız ya da biz gelir boşaltırız” yanıtını aldıklarını kaydetti.

Vakıflar Müdürlüğünün siyasi bir tutum içinde olduğuna dikkat çeken Elalmış, müdürün kendilerine şunları söylediğini aktardı: “Binayı Beyoğlu Belediyesi istiyor. Bina Beyoğlu Kaymakamlığına devredildi. Dolayısıyla Kaymakamlık bir an önce boşaltılmasını istiyor ve Beyoğlu Belediyesine tahsil edilecektir."

Binayı 49 yıllığına kiralayan MKM bu karara karşı dava açmaya hazırlanıyor. Elalmış, "Biz şimdilik kendi arşivlerimizi ve gerekli eşyalarımızı alacağız ancak konuyu yargıya taşıyacağız ve dava açacağız” diye konuştu.