AKP önünde ‘Kanal İstanbul’ protestosuna polis saldırısı

AKP iktidarının dayattığı Kanal İstanbul projesini, Kadiköy’deki AKP ilçe binası önünde protesto etmek isteyen bir grup polis saldırısına uğradı, 3 kişi gözaltına alındı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, AKP Kadıköy ilçe binası önünde Kanal İstanbul projesini protesto etti.

Eylemciler, "Sana Kanal İstanbul'u yaptırmayacağız" pankartı açarken, projenin tehlikelerine ilişkin de bir açıklamada bulundu.

Eylemciler adına şu açıklama yapıldı: "Kanal İstanbul demek doğanın yıkımı ve talanı demektir. Kanal İstanbul demek milyonlarca emekçinin daha fazla yoksullaşması demektir. Kanal İstanbul demek onlarca hayvan türünün hayatını kaybetmesi demektir. Kanal İstanbul demek ormanlarımızı, su havzalarımızı kaybetmemiz demek. AKP yandaşları bu proje ile daha fazla zenginleşecek. Kanal İstanbul bizim vergilerimizle yapılacak. Kanal İstanbul'u protesto etmek, yaşam hakkımızı savunmak en doğal, demokratik hakkımız. Biz bu projeyi yaptırmayacağız. Kanal İstanbul iptal olana kadar sokaklardayız."

Türk polisi, "Kanala hayır" sloganları atan SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci, SGDF üyesi Mert Karatağ ve ESP üyesi Gamze Toprak’ı darp ederek gözaltına aldı.

Haber takibi yapan Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Pınar Gayıp da polisin şiddetine uğrayarak, gözaltına alındı. Ancak çevredekilerin tepkisi üzerine ETHA muhabiri serbest bırakıldı.