AKP/Saray'ın savaş suçlarına karşı UCM'ye başvuru

Kürdistan Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW), Kürdistan'da işlenen savaş suçları için bugün Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvurdu.

Kürdistan Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW), Kürdistan'da işlenen savaş suçları için bugün Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvurdu. 

Başta Cizre ve Sur olmak üzere Türk devletinin Kuzey Kürdistan'da gerçekleştirdiği katliamları Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıyan KOMAW temsilcileri, Hollanda'nın Den Haag şehrinde bulunan mahkemeye Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Hulusi Akar ve Efkan Ala hakkında soruşturma başlatılması için dosya sundu. 

KOMAW üyeleri, mahkeme kapısı önündeki eylemlerinde de, Kürdistan'daki katliamın sorumlularının belli olduğunu ve bunların yargılanması gerektiğini belirtti.

KAHRAMAN: DAVAMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Eylemde konuşan KOMAW Eşbaşkanı Şengê Kahraman, mücadelelerini her platformda sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. Kahraman, "Bugün birinci davayı açtık. Hazırladığımız dosyayı içeri vereceğiz. Bundan sonra da dava başladığında her zaman mahkemeye geleceğiz. Sonuna kadar davamıza sahip çıkacağız" dedi.

KEMALİZADE: KÜRTLERİN ÇIĞLIKLARINI DUYSUNLAR

KNK eski Eşbaşkanı Tahir Kemalizade ise "Çığlığımızı dünyaya duyuruyoruz. Biz haklıyız. Ülkemizden ve şehitlerimizden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. Kemalizade, Avrupa'nın 100 yıl sonra Ermeni Soykırımı'nı kabul ettiğine ama gözler önünde yaşanan Kürdistan'daki katliama sessiz kaldığına dikkati çekti.

Kemalizade şunları ifade etti: "Gerçekler dünyanın gözü önünde yaşanıyor. Erdoğan Kürtlere zulüm yapıyor ve dünya bunu görüyor. Dünya devletlerinden talebimiz; öncelikle bu ölümleri durdursunlar. Uluslararası Mahkeme Kürtlerin çığlıklarını duysun."