'AKP'ye karşı HDP ile omuz omuza mücadele edeceğiz'

Mezopotamya Halk Kongresi kurumu, iktidarın siyasi soykırım operasyonlarına karşı HDP ile omuz omuza mücadele edeceklerini bildirdi.

Mezopotamya Halk Kongresi yaptığı yazılı açıklama ile HDP’ye yönelik siyasi soykırım saldırılarına tepki gösterdi. Türkiye'de ekonomik krizi her gün derinleştiğine vurgu yapılan açıklamada, halk desteğini kaybeden AKP-MHP iktidarının Kürtlere ve demokrasi güçlerine saldırdığına dikkat çekildi. Siyasi soykırım operasyonlarının daha önceki operasyonların devamı olduğu belirtilen açıklamada, "HDP' nin başarısını hazmedemeyen bu faşist iktidar son belediye seçimlerinde kendisine kaybettirenin yine HDP ve Kürt halkı olduğunu biliyor. Onun için Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için tüm imkanlarını kullanıyor.

Operasyonlar düzenliyor, katliamlar, tutuklamalar, işkenceler, insan kaçırmaları kısaca her türlü insanlık dışı eylemleri yapıyorlar. Her ne kadar Kobanê olaylarını bahane ederek bu operasyonlara kılıf uydurmaya çalışsa da kimse inanmadı. 6 yıl önce haklı olarak gerçekleşen Kobanê eylemleri ile ilgili operasyon neden bugüne bırakıldı? Çünkü bugün AKP, iradesini tamamen faşist, ırkçı ve katil MHP'ye teslim etmiştir. Faşist Devlet Bahçeli ile birlikte oluşturdukları "cumhur ittifakı" halk desteğini her geçen gün kaybederken, onlara kaybettirenin özellikle HDP olduğunu iyi biliyorlar. Bu operasyon, bir siyasi ve intikam operasyonudur" denildi.

AKP İKTİDARI BİR GÜN MUTLAKA HESAP VERECEK

Faşist ve hukuk dışı uygulamalarından dolayı AKP iktidarından bir gün mutlaka hesap sorulacağına vurgu yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "AKP ve MHP faşist koalisyonu şunu unutmamalıdır ki HDP, Türkiye halklarının partisidir. Halkların Demokratik Kongresi ile başlatılan halkların birlikteliğini herkes benimsedi. Ne kadar baskı yaparsanız yapın bu birlikteliği hiç bir zaman bozamayacaksınız.

Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da halklar karşınıza daha güçlü partilerle çıkacak ve bu yaptıklarınızın hesabını mutlaka ama mutlaka soracaktır. Mutlaka yargılanacaksınız. Asuri/Süryani halkının bir kurumu olan Mezopotamya Halk Kongresi HDP ile birlikte faşist iktidarınızı alaşağı edene kadar omuz omuza mücadele verecektir."