'Alınak delilsiz tutuluyor'

'Alınak delilsiz tutuluyor'

Mahmut Alınak'ın oðlu ve avukatı Halit Sinan Alınak, önceki gün kabul edilen iddianameyi hatırlatarak, "Bu iddianame, Mahmut Alınak'ın 5 aydır en ufak bir delile dahi dayanılmaksızın cezaevinde tutulduðunu göstermektedir" dedi.

Kürt avukatları hedef alan "KCK Operasyonu" kapsamında tutuklanan eski milletvekili Mahmut Alınak'ın oðlu ve avukatı Halit Sinan Alınak, önceki gün Ýstanbul 16. Aðır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Mahmut Alınak ile ilgili olarak iddianamede hiçbir delilin bulunmadıðına dikkat çeken Avukat Alınak, "Bu iddianame, Mahmut Alınak'ın 5 aydır en ufak bir delile dahi dayanılmaksızın cezaevinde tutulduðunu göstermektedir" dedi.

Avukat Halit Sinan Alınak, müvekilli Mahmut Alınak ile ilgili olarak iddianamade yer alan iddialara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Ýddianamenin 629. sayfasında müvekkilin 'Tarihin Çarmıhında Güneş Ülkesi' adlı kitabını Abdullah Öcalan'a vermesi örgüt üyeliðine delil olarak kullanılmıştır. Müvekkil Mahmut Alınak bir yazardır. Kitabının herkes tarafından okunmasını istemesi kadar doðal bir şey yoktur. Bu durumdan örgüt üyeliðine delil yaratmak çok manidardır.

Ýddianamenin 864. sayfasında müvekkilin DTK Daimi Meclis üyesi olduðu iddia edilmiştir. Müvekkil iddia edilen meclise üye deðildir ve bu sıfatla hiçbir faaliyeti de olmamıştır. Kaldı ki DTK tabelası legal olarak çalışan resmi bir kuruluştur.

Müvekkilin Akşam Gazetesi yazarı Ýsmail Nacar ile yaptıðı telefon görüşmesi suç delili olarak kabul edilmiştir. Oysa ki bu telefon görüşmesi iyi irdelendiðinde sohbet mahiyetinde olduðu görülecektir. Sohbetin ana teması ise barışın tesisine ilişkindir.

Ýddianamenin 712. sayfasında, müvekkilim HABERTÜRK TV'de yayınlanacak olan bir programa katılmak için güya Öcalan'dan izin istemiştir. Ses ve görüntü kayıtları ayrıntılı olarak incelendiðinde kesinlikle iddianın asılsız olduðu görülecektir.

Müvekkil, iddianamenin 864. sayfasında, yazmış olduðu makalesindeki birkaç cümle ile suçlanmaktadır. Yani müvekkil Mahmut Alınak adeta 'Makale Teröristi' muamelesi görmektedir.

Ýddianame de müvekkil Mahmut Alınak'ın Ýmralı'dan döndükten sonra Asrın Hukuk Bürosu'nda toplantı yapıp görüşme notlarını derleyerek düzenlediði ve bilgisayara yüklediði ileri sürülmüştür. Defalarca belirttik; müvekkil o gün Ýstanbul'da deðil Tekirdað'daydı. Müvekkil Ýmralı'dan gece yarısı dönmüş, ertesi sabah yani 12.05.2011 günü Ýstanbul'dan Tekirdað'a giderek Tekirdað F Tipi Cezaevi'nde hükümlü olan Muzaffer Öztürk'le görüşmeye gitmiştir."

ANF NEWS AGENCY