Amed'de gözaltında işkence görenler tutuklandı!

Amed'de gözaltında işkence görenlerden 2’si çocuk 4’ü tutuklandı.

Amed'de gözaltına alınan A.E., D.O., S.U., M.A. (17) ve kardeşi M.A. (16), emniyet müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. 2’si çocuk 5 kişi, savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. S.U. adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, A.E., D.O., M.A. ve M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BOŞ ARAZİDE İŞKENCE

Gözaltına alınan M.A. (17) ve A.E.’nın, önce Amed-Silvan yolu üzerinde bulunan boş bir araziye götürülerek işkenceye maruz kaldıkları, ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek, ikinci kez işkenceye uğradıkları ortaya çıkmıştı.

ANNE: KAN AKIYOR, AYAKTA DURAMIYORLARDI

Ardından, 25 Temmuz'da M.A.’nın kardeşi 16 yaşındaki M.A. gözaltına alınmıştı. Çocukların annesi Fatma Akkalın, "Çocuk Şube’den çıktığım sırada polis aracında oğlumun arkadaşını gördüm. Yüzü çok perişan haldeydi. Yürüyemiyordu, ayakta duracak hali yoktu. Yüzünde çeşitli yaralar vardı. (...) Oradan oraya bizleri gönderip oyaladılar. Bu sırada çocuğumuza işkence yapıyorlar" demişti.

Çocuklarını ziyaret etmek için gittiği Çocuk Şube Müdürlüğü’nde oğlunun işkence edilmiş haliyle karşılaştığını ifade eden Akkalın, şunları anlatmıştı: “Ağzı burnu kan içindeydi. Bütün kaburgaları sanki kırılmıştı. Oğlum, Şehitlik Mahallesi’nde gözaltına alındıktan sonra bir araziye götürüldüklerini ve çıplak hale getirildiklerini anlattı. Polisler tarafından, silah dipçikleri ve adını bilmedikleri demir bir cisimle darp edildiklerini söyledi. Kendilerine küfürler edildiğini ve 'Bu sizin son şansınız sizi öldüreceğiz' şeklinde tehdit edildiklerini söyledi.”