Amed’deki Adalet Nöbeti’nde ‘sesimize ses olun’ çağrısı

Amed’de tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti, 74’üncü gününde devam ediyor.

Aileler 74 gündür Amed Barosu’nda hasta tutsaklar ile infazları yakılan tutsakların serbest bırakılması için nöbet eyleminde bulunuyor.

Tutsak yakınlarından İnci Güler, “Çocuklarımızın sürekli gündemde tutulmasını istiyoruz. Bunu üzülerek söylüyorum ama bugün evlatlarımız ölüm döşeğinde. Zindanları sahiplenelim. Dayanamıyoruz artık" dedi.

Güler cezaevinde giderek kötüleşen duruma dikkat çekerek, "Sesimize ses verin. Evlatlarımız için sizden ses bekliyorum" çağrısında bulundu.

Hasta tutsak Civan Boltan’ın babası Hakkı Boltan bir kez daha taleplerinin insani olduğunun altını çizdi.

Boltan, " Bütün hasta tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz. Çok ağır hasta tutuklular var, yaşamlarını tek başlarına devam ettiremiyorlar. Acilen serbest bırakılmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

30 yıl cezaevinde kalan tutsakların tahliye zamanı geldiğinde infazlarının yakıldığı tepkisinde bulunan Boltan, “Adalet talebimize cevap gelene dek nöbetimiz sürecek. Bütün tutuklu yakınları, sesimize ses olsun ve nöbete gelsinler” dedi.

Boltan, “Bütün siyasi ve sivil toplum kuruluşlarına da sesleniyoruz; Sesimize ortak olun. Adalet talebi sadece bizim çocuklarımız için değil tüm insanlık içindir. Bugün Türkiye'de adalet en büyük sorun. Biz çocuklarımızı cezaevlerinden çıkaracağız ve adaleti getireceğiz" şeklinde konuştu.