Amed ve Batman'da 'yakma' ve 'cezalandırma' eylemleri

Şehit Savaş Amed / Şehit Sakine Cansız İntikam Birimi, Amed ve Batman'da 25-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdikleri eylemleri açıkladı.

Şehit Savaş Amed / Şehit Sakine Cansız İntikam Birimi yaptığı açıklamada, "Faşizm Kürdün olduğu her alanda inkar ve katliam temelinde seferber olmuş durumda. Dolayısıyla düşmanın seferberlik halindeki bu saldırılarına karşı ancak devrimci halk savaşı temelinde bir cevap verilebilir" dedi.

Açıklamada, "Devrimci halk savaşı, sadece öncü bir gücün savaşı değil, topyekün bir halkın mücadelesi ve savaşıdır. Şehirlerde intikam eylemlerini geliştirmek, düşmanı şehirlerde darbelemek, bunun imkan ve olanakları kalmadığında da gerilla mücadelesine katılmak, düşmanı yenmenin ve özgürce yaşamanın biricik yoludur" ifadeleri kullanıldı.

Amed ve Batman'daki eylemler şöyle sıralandı:

"25 Eylül'de Amed Mardinkap'da daha önce darbelenen elektrik trafosu yeniden yakılarak kökten imha edildi.

26 Eylül Amed Bağlar'da eski havaalanı girişinde eylem gerçekleştirildi. Müdahaleye gelen Ural tipi araca el yapımı patlayıcı ile sabotaj yapıldı, ferdi silahlarla vuruldu. Çok sayıda ambulans gelmesine karşın düşman ölü yaralıları netleştirilemedi.

26 Eylül'de Amed Farqin'de (Silvan) düşmanla işbirliği içerisinde olan firmaya ait yarım otobüs servis yakılarak imha edildi.

25 Eylül-29 Eylül arasında Amed merkez ilçelerinde 'tecride son' temelli önderlik ve PKK yazılama ve stikır çalışması yapıldı.

26 Eylül'de Amed Sur Melikahmet'te elektrik kurumuna ait trafo birimlerimiz tarafından patlatılarak imha edilmiştir.

27 Eylül'de Amed Yenişehir'de elektrik idaresine ait Mitsubishi marka araç yakılarak imha edilmiştir.

28 Eylül'de Amed Bağlar'da Ato ve Semih lakaplı uyuşturucu satıcıları tarafımızdan cezalandırılmıştır.

22-29 Eylül arasında tecrit konulu görsel stikır, afişleme ve yazılama çalışması yapıldı.

27 Eylül'de Batman Kozluk'ta bir baz istasyonu yakılarak imha edildi.

26 Eylül'de Batman-Beşiri arasındaki yol üzerinde faşizme ait bir Tır, içindeki malzemelerle birlikte yakılarak imha edildi.

28 Eylül'de Batman merkezde parti adını kullanarak partiyi kendi çıkarları nezdinde kullanmaya halkımızı kandırmaya çalışan bir işbirlikçi cezalandırıldı."