Ankara'da 10 Ekim şehitleri anıldı

Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı,  "Barış, demokrasi ve emek bayrağını en yükseğe taşıyacağız" mesajı verildi.

Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde Türk devleti destekli DAİŞ çeteleri tarafından düzenlenen katliamda yaşamını yitiren 103 kişi, Gar Meydanı’nda anıldı. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) tarafından organize edilen anma etkinliği, koronavirüs salgını nedeniyle az kişinin katılımıyla ve fiziki mesafe kurallarına uyarak yapıldı.
10 Ekim-Der yöneticisi İhsan Seylan, “Her yerde barış demeye devam edeceğiz” dedi, mücadelelerini sonuna kadar sürdürecekleri söyledi.

'DEMOKRASİ VE BARIŞ BAYRAĞINI YÜKSELTECEĞİZ'

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak 10 Ekim Gar Katliamı anıtı sürecinin salgından dolayı yavaşlatıldığını belirten Seylan, anıt sürecinin bir an önce başlatılmasını istedi.
Seylan, şunları söyledi: “10 Ekim’de burada bulunanlar, barışa gönül vermiş herkesin yanında olmak için buradaydı. Onların bizim için canlarıyla belirlediği yolda, biz de o barış, demokrasi ve emek bayrağını en yükseğe taşımak için mücadele etmeye devam edeceğiz. 5 yıl değil, 500 yıl geçse de katledilen canların isimlerini anacağız.”
Eylemde Beyrut’taki patlamada yaşamını yitirenler de anıldı.