Ankara'da basın emekçileri canlı yayın yaptı

KHK'lar ile kapatılan onlarca muhalif basın yayın kuruluşları üyeleri "haberSİZsiniz" konulu canlı yayın programı gerçekleştirdi. Yoğun katılımın gerçekleştiği program adeta bir stüdyo kıvamında canlı yayınını gerçekleştirdi.

OHAL ile beraber iktidarın çıkardığı KHK'lar ile beraber kapatılan yüzlerce basın yayın kuruluşu çalışanı, sesi soluğu kesilen muuhalif kesimlerin sesi olmak için Mülkiyeliler Birliği'nde bir araya gelerek sosya medya üzerinden canlı yayın gerçekleştirdi. Sosyal Medya'nın tüm kanallarını kullanan basın emekçilerine çok sayıda demokratik kurum, siyasi parti ve emek örgütü üyeleri de destek verdi. 

#haberSİZsiniz! başlığı ile gerçekleşen canlı yayın kısa zaman içerisinde Twiteer'da Trend Topic (TT) olurken, İMC haber sunucusu Ayşegül Doğan moderatörlüğünde gerçekleşen yayına her kesimden konuklar katılarak hem basın emekçilerine destek olurken hem de iktidarın baskı mekanizmalarına karşı nasıl örgütleneceklerini tartıştı. 

Programa kapatılan Azadi TV Gene Yayın Yönetmeni Amed'deki gelişmeleri anlatırken, Hayatın Sesi Televiyonu Ankara Temsilcisi de emek alanındaki gelişmeleri anlattı. Yine HDP ve CHP vekillerin de konuştuğu programda, iktidarın özellikle son günlerde Kürdistan'daki internet kesme uygulamaları ile gelişecek toplumsal muhalefetin önünü almaya çalıştığını belirtti. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen kurbağa hikayesini siyasette işlediğine dikkat çekti. Bilgen önce ilçe il ve daha sonra da Anlı ve kışanak'ın gözaltına alınmasının ardından iktidarın HDP velillerini de tutuklatmak istediğini söyledi.

Sözcü, HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'a verilen adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağının partilerine yönelik olası geniş operasyonların habercisi olduğunu da vurgulayarak, iktidara karşı boyun eğmeyeceklerini ve iktidarın kirli politikalarını tüm Türkiye ve dünyaya aktarmak için çaba göstereceklerini söyledi. 

Program, farklı konulardan katılımcıların konuşması ile devam ediyor.