Ankara’da Kürt gençlerine saldıran ırkçılar serbest bırakıldı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde pazar akşamı üç Kürt gence saldıran 30 kişilik ırkçı gruptan gözaltına alınan iki kişi, savcılık tarafından hızlı bir şekilde serbest bırakıldı.

Türk devletinin paramiliter ırkçı yapılanması ülkücülere mensup 30 dolayında kişi pazar akşamı üç Kürt gence bıçaklı saldırıda bulunmuştu.

Irkçı saldırganlardan ikisi gözaltına alınmıştı. İsa Kök ve Fatih Temel isimli ırkçılar hakkında daha önce Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde satır ve palalarla öğrencilere saldıran ve hakkında davalar açılmıştı. Buna rağmen savcılık her ikisini de hızlı bir şekilde serbest bıraktırdı. Başka gözaltına alınan olup olmadığı öğrenilemedi.

 Saldırıda yaralanan K.Y, hastanede yarasına dikiş atıldıktan sonra Cebeci Şehit Birol Özteki Polis Merkezi Amirliği’ne götürülerek ifadesi alındı.

K.Y’yi bıçaklayan İsa Kök’ün ırkçı saldırıdan kısa bir süre önce sanal ağlarda bir araç içerisinde çekilmiş fotoğrafı eşliğinde  “Akşam gezintisi değil” notunu düştüğü anlaşıldı. Saldırının gerçekleştiği yerde çekildiği sanılan fotoğraf, saldırının planlı olduğuna işaret ediyor.

İsa Kök ve Fatih Temel’in bir telefonla 30 kişilik ırkçı grubu topladığı belirtiliyor.