Ankara girişinde bekleyen avukatlara polis saldırdı

“Savunma Yürüyüşü” yapan Baro başkanları ve avukatlar Ankara girişinde yağmur altında beklerken polis saldırdı. ÖHD Ankara Şube Eşbaşkanı Şevin Kaya, polisler tarafından yere atılarak, tekmelendi.

Türkiye’nin her yerinden “savunma yürüyüşü” yapan baro başkanlarının Ankara girişi Eskişehir yolunda bekleyişi devam ediyor. Polis tarafından Ankara’ya girişleri engellenen baro başkanlarının etrafı polis barikatlarıyla çevrili. Barikattan çıkan gazeteciler, baro başkanları tekrar içeri alınmıyor.

Ankara Barosu avukatlarından bir kısmı akşama doğru baro başkanlarının yanına gitmesini polis engelledi. Duruma tepki gösteren avukatlar ile polis arasında gerginlik yaşandı. Bir avukatın bu sırada “müvekkillerimiz gözaltında izin verin görüşmek istiyorum” demesi dikkat çekti.

Öte yandan baro başkanlarının şantiye alanında çıkmasını isteyen Elya Center yetkililerinin de işçileri toplayarak, beklediği görüldü. Bu duruma tepki gösteren avukatlara polisin “onların özel mülkü çıkmanızı istiyorlar” demesi dikkat çekti.

Avukatların bekleyişi devam ederken, kentte sağanak yağış başladı.

Baro başkanları ve avukatların bekleyişi devam ediyor. Yağmur yağması sırasında baro başkanlarına desteğe gelen Ankara Barosu üyelerine polis saldırdı. Saldırı sırasında kimi avukatlar yere düşerken, bir kısmı da polisin işkencesine maruz kaldı. Desteğe gelen avukatlar barikat arkasında duran baro başkanlarından 50 metre uzağa götürüldü. Avukatlar bu duruma tepki göstererek protesto etti. Bir kadın avukat tepkisini “kahrolsun yağmurda da saldırıyorsunuz” diye gösterdi.

Darp edilen avukatlardan birinin de Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şube Eşbaşkanı Şevin Kaya, polis tarafından iteklenerek, yere düşürüldü. Kaya, polisler tarafından tekmelendi.

Avukatlar saldırıyı “savunma susturulamaz” sloganları ve alkışlarla protesto ediyor. Polisler barikatın içindeki baro başkanlarının çıkmasına sizin vermezken, dışarıdakilerin de içeri girmesine izin verilmiyor. Polisler kurdukları barikat yanı sıra baro başkanlarını araçlarıyla da çembere aldı. Baro başkanları dışarıdaki avukatlar tarafından görülmesine izin verilmiyor.

Baro başkanları ve avukatların yağmur altında bekleyişi devam ediyor.