Ankara Katliamı şehitleri anıldı

Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı. Katliam yerindeki anmada, önümüzdeki ay Ankara'da buluşma çağrısı yapıldı.

DAİŞ'in Ankara Katliamı'nda hayatını kaybedenler, katliamın yaşandığı noktada anıldı. Aileler tarafından kurulan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan anma etkinliğinde konuşan Dernek Başkanı Mehtap Sakinci, 103 insanın hatırasına sahip çıkmak üzere önümüzdeki ay Ankara’ya davet etti. Sakinci, “Türkiye’deki bütün emek, barış ve demokrasi birleşenlerinin katılımı ile bu zamana kadar yaptığımız en büyük anma olacak. Biz ilk 3 yılda hiçbir şekilde anma gerçekleştiremediğimiz gibi çok büyük müdahalelerle karşılaştık. Acımıza saygı duyulmaması açısından Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kötü süreçlerinden geçirildik” dedi.

'EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN ŞEY BARIŞ'

Sakinci, 2015 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yönde karar alınmasına rağmen halen anıt yapılmamasına da tepki gösterdi.
 
Sakinci, şunları söyledi: “Anıt yapılmıyor ve her gün sembolik anıta saldırılar oluyor. Biz kendi anıtımızı gerekirse kendimiz yapacağız. Sadece anıt olarak değil, o gün ‘barış’ diye ölen insanların barış dertlerini buradan deklere ediyoruz. Biz 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde burada hayatlarını kaybeden canlarımızı anmıştık. O zaman da söylemiştik, şimdi de söyleyelim: Bu ülkede bu topraklarda en fazla ihtiyaç duyulan şey barış. Sözün bittiği yerdeyiz artık. Ama görüyorum ki biz söyleye söyleye tüketemedik, yaşaya yaşaya bitiremediğimiz bir acının eksenindeyiz. Her şey tükenebiliyor, sözler tükenebiliyor ama acı tükenmediği sürece, öfke tükenmediği sürece bu mücadelenin de devam edeceğini söylüyoruz.”