Ankara'nın kurduğu çete liderinden Azerbaycan itirafı

İşgalci Türk devletinin kurduğu "Suriye Milli Ordusu" komutanlarından Ziyad Heci Obed, Erdoğan’ın Suriyeli çetelerin maaşını verdiğini ve bu çeteleri son olarak Azerbaycan’da kullandığını itiraf etti.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'deki işgal ve yağma operasyonları için kurduğu çete grupları, Libya'dan sonra Azerbaycan'a gönderildi.

Müslüman Kardeşler, El Kaide'ye bağlı El Nusra'nın kurduğu Heyet Tahrir Şam ve DAİŞ’ten devşirilen bu gruplar, "paralı askerler" olarak bu kez Ermenilere karşı savaştırılıyor.

"Suriye Milli Ordusu" adı altında toplanan çete ordusunun Antep'te ikamet eden Ziyad Haci Ubeyd adındaki üyesi, Azerbaycan'a çete gruplarının gönderildiğini itiraf etti.

Ubeyd, "Savaşçılar kötü ekonomik koşullar nedeniyle ailelerinin geçimini sağlamak için Azerbaycan’da çatışmaya gitmek zorunda" diyerek, savaş suçlarındaki rollerini gerekçelendirdi. Ubeyd, "Efrîn, Serekaniyê ve diğer bölgelerde ekonomik durum çok kötü ve ailelerini geçindiremiyorlar” diye ekledi.

Ubeyd'in itiraflarında Türkiye’de ikame ettirilen ve maaşları verilen, Suriyeli çetelerden devşirerek oluşturulan 70 bin kişilik çete ordusunun olduğu da var.

Ubeyd, "Türkiye’nin ulusal çıkarları ve güvenliği için her yerde savaşmaya hazırız. Biz de amaçlarımızı gerçekleştirmek için çıkarlarımızı savunuyoruz. Savaşçılar Türkiye ile ortak çıkarlar ve geçimlerini sağlamak için farklı yerlere savaşmaya gidiyor. Türkiye’nin bize sağladığı desteklere karşı borcumuzu ödememiz gerekiyor” dedi.