Ankara’ya yürüyen Suruç Aileleri İnisiyatifi’ne polis saldırdı: 5 gözaltı

‘Suruç İçin Adalet Herkes İçin Adalet’ kampanyası kapsamında Kadıköy’den Ankara’ya yürümek isteyen Suruç Aileleri İnisiyatifi’ne polis saldırdı. Polis inisiyatifin 8 üyesinden 5’ini şiddet uygulayarak gözaltına aldı.

‘Suruç İçin Adalet Herkes İçin Adalet’ kampanyası kapsamında Kadıköy’den Ankara’ya yürümek isteyen Suruç Aileleri İnisiyatifi’nden 8 kişiye polis saldırdı.

Saldırı öncesi, herkes için adalet talebiyle bundan 6 yıl önce 33 düş yolcunun Suruç için yola çıktığı Kadıköy Belediyesi önünde toplanan kitle polis ablukası altında açıklama yaptı.

Açıklamada Suruç katliamının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen davada hiçbir ilerleme olmadığı kaydedildi.

Mücadele vurgusunun yapıldığı açıklamada, “Biliyoruz ki bu topraklara barış ve özgürlük katliamların aydınlatılması ve sorumlularının yargılanması ile gelecek” denildi.

Açıklamanın ardından araçlara yürümek isteyen Suruç Aileleri İnisiyatifi’nden 8 kişilik temsili bir heyetin önü bir ordu polis tarafından kesildi.

Eylemcilerin “Suruç için adalet herkes için adalet” yazılı önlükleri gerekçe olarak gösterildi.

Bu keyfi uygulamayı oturma eylemiyle protesto etmek isteyen 8 kişinden 5’i şiddete maruz kalarak gözaltına alındı. Öte yandan polis basın mensuplarına da şiddet uygulayarak görüntü çekmesini engelledi.