Anne Erbey : Yeni bir tecride izin vermemeliyiz

Üç siyasi tutsağın annesi Meryem Erbey, tutsakların açlık greviyle tecridin kırılmasından sonra Kürtlerin sürece sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Öcalan 'a yönelik uygulanan ağır tecrit koşullarına karşı yapılan açlık grevleri eylemlerine cezaevlerinden dâhil olan Maşallah, Mehmet ve Deniz Erbey’in sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi.

Her üç çocuğu da farklı cezaevlerinde açlık grevi eyleminde giren tutsak yakını 65 yaşındaki Meryem Erbey’in çocuklarından Mehmet Erbey’in 26 Aralık'ta Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi'nde, kızı Maşallah Erbey’in 5 Ocak'ta beri Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi'nde ve son olarak da 22 yaşındaki oğlu Serhat Erbey ise, Denizli cezaevinde açlık grevine katıldığını söyledi.

10 yıl hapis cezası olan ve açlık grevi eylemcilerinin ilk grubunda yer alan Maşallah, Kayseri’deki cezaevinde direnişi sırasında görme kaybı ve kan kusma gibi sağlık problemleri yaşadı.

Maşallah’ın bir küçüğü olan ve 23 yıl ceza alan Mehmet de yine Maşallah gibi 26 Aralık’ta bu yana açlık grevi eylemine dâhil olmuştu.

Eylemin son safhasında durumu git gide kritikleşen Erbey kardeşlerin çorba içmeye başladıklarını ama henüz katı yemek yiyemediklerini ifade eden Anne Erbey, “Kalıcı bir rahatsızlıkları yok görünüyor. En azından bizlere bunu söylüyorlar. Ama ilerleyen yıllarda baş gösterecektir. Bunu bekliyoruz” dedi.

Anne Erbey, “Onlar bedenini her defasında açlığa yatırmaya hazırlar” diyerek şöyle devam etti: “Ama çözüm bu değil elbet. Bu gibi eylemlere gerek kalmaması için özellikle de biz dışarda olan Kürtlerin bu sürece sahip çıkması ve yeni bir tecride izin vermemesi gerekiyor. Bizler anneleri olarak onların sokaktaki sesi olacağız her zaman. Bizlere verdikleri para cezaları bizlere geri adım attırmaz. Biz çocuklarımızı savunduğumuz, sesleri olduğumuz için, suçlanmayı hak etmiyoruz. Annelik sorumluluğunu dün yerine getirdiğimiz gibi yarın da her fırsatta yerine getireceğiz.”