Antalya Cezaevi'nde tutsaklara işkence yapılıyor

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden S Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edilen tutsaklar çıplak aramayı kabul etmedikleri için işkence edildi.

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden yeni yapılan S Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edilen tutsaklar çıplak aramaya maruz bırakılarak işkence edildi. Sürgün edilen tutsaklardan İslam Erdoğan, ailesi ile dün yaptığı haftalık görüşmede işkencenin detaylarını aktardı. 

‘BİZE İŞKENCE ETTİLER’

Erdoğan kendisi ile birlikte çok sayıda tutuklunun insanlık dışı uygulamalara maruz kaldığını belirterek, “Kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. Eğer sesimize ses olmazsanız başımıza her an her şey gelebilir. Cezaevi yönetimi bize açık bir şekilde ‘burada Kürtçe konuşamazsın, Türkçe konuş’ diyor. Ben Kürdüm ve Kürtçe konuşacağım. Arkadaşlarımın başına bir şey gelirse sorumlusu onlardır. Arkadaşlarım yanımda değil ve şu anda onlarla irtibatta değilim. Bize işkence ettiler. Bunların karşısında boyun eğmedik ve asla da eğmeyeceğiz" dedi.

‘TERS KELEPÇELENEREK YERLERDE SÜRÜKLENDİLER’

Erdoğan, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunarak şunları ifade etti: “Burada durum iyi değil ve açık bir şekilde bize saldırıyorlar. Provokasyon çıkartarak bize sorun çıkartıyorlar. Bize saldırdılar. Bizim üzerimizde her türlü uygulamayı yapıyorlar. İnsanlık dışı uygulamalar yapılıyor. Antalya L tipi kapalı cezaevinde işkence var. Durumumuz iyi değil ve tehlikedeyiz. Hasta tutuklu arkadaşımıza saldırdılar. Saldırı sonucu arkadaşımız baygınlık geçirerek yere düştü. Bana da 10 kişi saldırarak kol ve bacağımı kırdı. Kafam ve bacaklarımda şişkinlik var. Gözümü açamıyorum. Bir arkadaşımın sırtı kırıldı. Buna rağmen beni doktora götürmediler ve  bana darp raporu verilmedi. Ters kelepçe ile ellerimiz bağlayarak yerlerde sürüklediler. Bu insanlık dışı uygulamayı kabul etmiyoruz. Biz 3 kişi hücreye koydular. Bu hücrelerde yatak yok. Bize saldırsalar kendimizi koruyamayacağız. Her gün baskın yapıp ve arama yapıyorlar. Bize çıplak arama dayatması yapılıyor. Bu dayatmaları kabul etmiyoruz ve boyun eğmeyeceğiz. Her şeyimize el koydular. Hesaplarımızı kestiler. Bütün insan hakları savunucularına çağrımız sesimize ses olun. Burada işkence var, hayatımızdan endişe duyuyoruz.”