Anter'den Poyraz'ın taziye çadırına ziyaret

Katledilen Deniz Poyraz için kurulan taziye çadırını ziyaret eden Musa Anter’in kızı Rahşan Anter, “Bu mücadele bitmeyecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne silahlı saldırıda Onur Gencer adlı faşist tarafından katledilen Deniz Poyraz’ın Konak ilçesi Çimentepe Doğa Mahallesi’nde kurulan taziye çadırı ziyaretçi akınına uğradı. Musa Anter'in kızı Rahşan Anter de taziye ziyaretinde bulundu. Anter, Musa Anter’in imzalı kitabını da aileye verdi. Kitabın kapağında “Canım kızım Fehime, meleğimiz Deniz, Apê Musa’nın kanatlarının altında” yazıldı.

‘APE MUSA'NIN KANATLARININ ALTINDA...'

Rahşan Anter, şunları söyledi: "Bu kaçıncı taziye, bu kaçıncı ölüm ama ne yazık ki ölümler bizi birleştiriyor. Deniz’le birlikte olsaydık keşke ama Deniz bizlerle beraber Apê Musa’nın kanatları altında şimdi. Tek tesellim o. Deniz’imizi de yolladık Apê Musa’ya. Kendinize iyi bakın. Bu mücadele bitmeyecek. Ben doğduğum zaman da vardı. Şimdi 73 yaşındayım. Benden sonra inşallah son 73 olur. Hepimiz istediklerimize kavuşuruz. Dilimize, ülkemize kavuşuruz. Başarı diliyorum. Barış diliyorum. Söylenecek çok şey var ama içimiz çok yanıyor.”
Anter, konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı. Anter ile Anne Fehime Poyraz birbirine sarıldı.