Aram Kitapevi'ndeki polis araması devam ediyor. Arama esnasında Yazar Elif Şafak'ın "Aşk", Cemal Süreyya'nın şiir kitapları, BDP'li vekil Demir Çelik'in "Özgürlüðünde kaldı gözlerim" adlı 2 ciltlik kitabı ile toplatma kararı bulunmayan Hêviya Jinê Dergisi'ne el konulması dikkat çekti.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nin altında bulunan Aram Kitapevi'ne akşam saatlerinde baskın düzenlendi. Çok sayıda sivil polisin katılımıyla gerçekleşen baskında, zırhlı araçlar da konukevinin önünde hazır bekletildi. Kitapevinin içinde bulunan kafe bölümünde oturan çok sayıda kişi baskın yapılır yapılmaz dışarı çıkartıldı.
Savcılıðın kitapevinde "Yasadışı yayın bulunduðu" iddiasıyla arama kararı aldıðı ve bu doðrultuda baskın gerçekleştirdiði öðrenildi. Kitapevinin kapısını kapatan polisler, kimsenin içeriye girmesine izin vermiyor. Baskının duyulması ardından DTK Koordinasyon Kurulu üyeleri Özdal Üçer, Halil Aksoy ve Demir Çelik, aramanın sürdüðü kitapevine geldi.
Kitapevinden çıkarılan kimi öðrenciler polise tepki gösterirken, polis ile öðrenciler arasında gerginlik yaşandı. Öðrencilerin, içeride kendilerine ait çanta ve kitaplarını dahi almalarına izin vermediði görüldü.
Arama esnasında Yazar Elif Şafak'ın "Aşk" kitabı ve Cemal Süreyya'nın şiir kitapları, BDP'li vekil Demir Çelik'in "Özgürlüðünde kaldı gözlerim" adlı 2 ciltlik kitabı ile toplatma kararı bulunmayan Hêviya Jinê Dergisi'ne el konulması dikkat çekti.
Birçok yayınevinden çıkan kitapların bulunduðu kitapevindeki aramalar devam ediyor.