Ateşin Çocukları İnisiyatifi'nden Mayıs açıklaması

Ateşin Çocukları İnisiyatifi Mayıs ayı bilançosunu açıkladı. İnisiyatif aralarında fabrikalar, araçlar, tren garı, ATM'ler ve iş merkezileri de olmak üzere onlarca yeri ateşe verdi.

Ateşin Çocukları İnisiyatifi açıklamasında şu hususlara yer verildi: 

“Kürdistan’da uyguladığı vahşet ve soykırımı mezar taşlarını kırarak, ölü bedenlere işkence etmeyi sürdüren, seçilmiş ve siyasetle uğraşan tüm insanları cezaevine dolduran Türk faşizmine karşı onların anladığı dilden cevap vererek, özgürlük ateşini faşistlerin inlerinde yaktık. Kürdistan şehirlerini yakıp-yıkan, dilini yasaklayarak çocukları silahlarla gözaltına almayı marifet sayan polislerin şehirlerini intikam ateşinde bırakarak cevabımızı verdik. Biz bu faşist Türklüğün ne kadar korkak olduğunu, ateş kendi evini sardığında devletine ve milletine nasıl küfürler ederek kaçtığını her gün görüyoruz. Tarih boyunca halkımızın kanını döken, dilini yasaklayarak ölüm ve ateşte bırakan, bugün de dünyada ki tüm yobaz çetelerle beraber saldıranlar gerçek yüzlerini daha fazla gösteriyorlar. Efrîn ve Serêkaniyê’de İŞİD ile ortak seferleriniz de gördük ki Türklük virüsünün tek sebebi vardır o da Kürt düşmanlığıdır. Ateşin Çocukları İnisiyatifi   yapılanların hesabını sormaya, uygulamalarınızı misliyle size yaşatmaya and içmiştir. Kürdistan sokaklarını zindana döndürerek yarattığınız koranavirüs bahanesi de bu faşist düzenin virüsten ne kadar beter olduğunu göstermiştir. Kürtler her türlü hastalık ve virüsle yaşayabilirler ancak Kürdün kanı ve vatanı üzerinde vahşet uygulayan Türkiye Cumhuriyeti'yle yaşamaları mümkün değildir.

Kürdistan  ve Türkiye metropollerinde yaşayan onurlu halkımız özgürlüğün mücadelesiz ve bedelsiz olmayacağı güneş kadar berrak ve açıktır. Bu kutsal topraklar adına yürütülen yüzyıllık direniş ve amansız mücadeleyi başarıya götürecek yegane güç düşmana karşı harekete geçerek intikam almaktır. Ne tarih boyunca yenildik ne de şimdi yeniliriz ne Ağrı, Dersim, Zilan'da bittik ne de şimdi biteriz; cennet ülkemiz için kanını döken tüm yiğitlerin, uçurum başlarında ki kadınların vasiyetleri yüreğimizde ve aklımızdadır. Yüzyıldır uygulanan soykırım, darağaçları, zindan ve köleleştirmeye karşı özgürlük ateşini gürleştirerek AKP-MHP çetesinden her an ve yerde hesap sormaya devam edeceğiz. Söz bitti intikam zamanı."

Yakılan yerlerden bazıları şunlar:  14 Fabrika, 5 Malzeme deposu, 3 İş merkezi, 10 Araç,  9 ATM, 5 Kamyon, 2 bina ve 1 tren garı.