Avaşin, Xakurkê ve Çelê’de eylemler: 6 işgalci öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Avaşin, Xakurkê ve Çelê’de işgalci Türk ordusuna yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 6 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

22 Mayıs günü saat 17.30’da güçlerimiz Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesinde bulunan Tepê Xwedê alanında konumlanan işgalci askerlere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.

Aynı gün saat 18.10’da YJA Star güçlerimiz Xakurkê bölgesine bağlı Lelikan Tepesi’nde konumlanan işgalcileri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan bir düşman mevzisinin hedeflenerek isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde, mevzi tümden imha edilirken tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu savaş uçakları ile alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlar sonucunda yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiştir.

23 Mayıs günü saat 17.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Bager Tepesi’nde konumlanan işgalcileri hedeflemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı sayısı tespit edilememiştir.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI MEDYA SAVUNMA ALANLARI’NI BOMBALADI

23 Mayıs günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda savaş uçakları:

Saat 10.30’da Gare bölgesine bağlı İzanke ve Gire köyleri alanını, saat 11.30’da Xakurkê bölgesine bağlı Sininê alanını, saat 11.40’ta Zap bölgesine bağlı Kanisarkê, Şikefta Birindara ve Kurojahro alanını, saat 15.30’da Metina bölgesine bağlı Hakkari Tepesi’ni bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”