Avukatlar Kürt Halk Önderi ile görüşmek için yine başvuracak

"Avukat görüş yasağı” bahanesi de sona ermesine rağmen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan haber alınamıyor. Avukatlar bugün de başvuru yapacak.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan, bir yılı aşkındır haber alınamıyor. Abdullah Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan ile en son 25 Mart 2021 tarihinde “kesintili” bir telefon görüşmesi yaptı, avukatları ise en son 7 Ağustos 2019 tarihinde görüşebildi.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, 22 Kasım 2021’de Abdullah Öcalan ve İmralı’da bulunan tutsaklar Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş ile "derhal görüşme" talebiyle Bursa İnfaz Hakimliği'ne başvuru yaptı. 

Ancak avukat görüş başvurusunu reddeden hakimlik, Abdullah Öcalan hakkında 12 Ekim’de verdiği 6 aylık avukat görüş yasağını gerekçe gösterdi. 12 Ekim’de verilen avukat görüş yasağı 22 Nisan’da sona erdi. Ancak görüş yasağına gerekçe gösterilen “yasak” süresi bitmesine rağmen Abdullah Öcalan, avukatları ile görüştürülmedi. 26 Nisan’da yeniden görüşme başvurusu yapan avukatlara, olumlu yada olumsuz bir yanıt verilmedi.

Avukatlar, bugün Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve İmralı Cezaevi Müdürlüğü’ne yeniden başvuru yapacak.