Avukatlar Kozağaçlı ve Timtik’e 12’şer yıl hapis

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu(HHB) avukatlarının İstanbul’daki bir mahkemede yargılandığı davada Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik’e 12’şer yıl hapis cezaları verildi.

Karar duruşması Marmara (Silivri) Cezaevi’nin karşısında bulunan İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme heyeti, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik ve Oya Asla'nın da aralarında bulunduğu ÇHD ve HHB avukatlarının yargılandığı davada kalan 5 müdafiyi dinlemeyeceğini belirtti.

Mahkeme, tüm avukatların savunma yapmış sayılacağını ve son sözlerin alınacağını açıkladı.

15 dakikalık ara sonrası müdafi avukatların yaptığı itiraz kabul edildi ve jandarmalar mahkeme salonundan çıkarıldı.

Avukat Murat Yılmaz, "Selçuk Kozağaçlı ile ilgili elle tutulur tek delil olmadığı için iddianamede aleyhine iddia bile yok, yalnızca ceza talep ediyorlar" diyerek, beraatını istedi.

Güçlü Sevimli’nin avukatı Ali Şafak ise, " Müvekkile yalnız hapishane ziyareti yaptığı iddiası yöneltmişsiniz. Bizi avukatlığımızla yargılıyorsunuz" diye tepki gösterdi.

Savunmalar ardından mahkemenin aldığı kararda, Güray Dağ, Efkan Bolaç, Serhan Arıkanoğlu ve Sevgi Özer Sönmez'e “örgüt üyeliği”nden 6 yıl 3 ay ceza verildi.

Gülbin Aydın'a “örgüt üyeliği”nden 6 yıl 3 ay, Aydın’a ayrıca “örgüt propagandasından” ceza verilerek, Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına (HAGB) karar verildi.

Mahkeme Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı ve Güçlü Sevimli'ye "örgüt üyeliği"nden 6 yıl 3 ay ceza verirken, Oya Aslan "örgüt üyeliği"nden 10 yıl 6 ay ceza aldı ve tutukluluğunun devamına karar verildi.

Barkın Timtik ve Selçuk Kozağaçlı'ya ise, "örgüt üyeliği"nden 12’şer yıl ceza ve tutukluluğun devamına karar verildi.