Avukatlara görüş yasağı sürüyor
Avukatlara görüş yasağı sürüyor
Avukatlara görüş yasağı sürüyor
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatlarının müvekkilleriyle görüşebilmek için yaptığı başvuru "gemi bozuk" gerekçesiyle yine reddedildi.
Öcalan'ın avukatları Rezan Sarıca, Cengiz Yürekli, Mazlum Dinç ve Hüseyin Boğatekin'in müvekkilleri ile İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde görüşebilmek için Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı başvuruya, yine olumsuz yanıt verildi. Avukatlara "gemi bozuk" gerekçesiyle görüşün gerçekleştirilemeyeceği bildirildi.
Öcalan'ın avukatlarının 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana müvekkilleri ile görüşmek için yaptığı başvurular çeşitli bahanelerle engelleniyor.
Dün İmralı'ya giden Mehmet Öcalan, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmemesi ve yeniden yargılanma başvurusunun reddedilmesine tepki gösterdiğini ifade ederek, Öcalan'ın, "Daha mahkemeye başvuru yapılmadan bu haktan yararlanamayacağım söyleniyor. Bu ne kadar hukuki bir tavırdır. Bu kadar hukuki sorunum olmasına rağmen iki yıldır avukatlarımla görüşmelerim engelleniyor" dediğini söyledi.