Avukatlardan İmralı’ya gitmek için yeni başvuru

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları dış dünya ile bağlantısı üç yıldır tamamen kesilen müvekkilleri ile görüşmek için yeni başvurularda bulundu.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları Raziye Öztürk, Rezan Sarıca, Faik Özgür Erol ve Mazlum Dinç, İmralı’da üç yıldır hiçbir haber alınamayan müvekkilleri Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne başvurdu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dış dünya ile bağlantısı tamamen kesilmiş durumda. Görüşme başvurularına herhangi bir yanıt verilmezken, bazı durumlarda aylar sonra avukatlarına disiplin cezası olduğu yönünde bir gerekçe sunuluyor.

Asrın Hukuk Bürosu’na göre;

-27 Temmuz 2011 tarihinden bugüne kadar, sadece Mayıs-Ağustos 2019 tarihleri arasında 5 avukat görüşü gerçekleştirebildi; bu beş görüşmenin sonuncusu ise 7 Ağustos 2019 tarihli.

-2014 yılından bu yana yalnızca 5 aile görüşü gerçekleştirebildi.

-Son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihinde kardeşi ile yapabildiği görüşme oldu.

-İlk günden bugüne yalnızca 2 defa (27 Nisan 2020 ve 25 Mart 2021 tarihlerinde) telefon ile görüşme gerçekleştirebildi.

-25 Mart 2021 tarihli son telefon görüşmesi çok kısa süre içinde yarıda kesildi ve o günden beridir kendisinden haber alınamadı.