Avukatlardan Abdullah Öcalan ile görüşme başvurusu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları müvekkilleri ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Cezaevi Müdürlüğü’ne başvurdu.

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Rezan Sarıca, Raziye Öztürk, Faik Özgür Erol ve Emran Emekçi, yaklaşık iki yıldır hiçbir haber alınamayan müvekkilleri Abdullah Öcalan ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne başvurdu.

Avukatlar haftada iki kez Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulunuyor. Ancak görüşme başvuruları sistematik bir şekilde yanıtsız bırakılıyor. Bazı durumlarda, aylar sonra avukatlara Kürt Halk Önderi'ne disiplin cezası verildiği gerekçe olarak sunuluyor

Son olarak Abdullah Öcalan’a 13 Nisan’da verilen görüş yasağının 18 Ekim’de son ermesinin ardından, bu yasağın otomatik olarak altı ay daha uzatıldığı öğrenildi.

CPT’NİN ZİYARETİ İLE ENDİŞELER ARTTI

Kürt Halk Önderi’nin durumuna ilişkin endişeler Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), 20-29 Eylül tarihli Türkiye ziyaretinden sonra arttı. CPT, 3 Ekim’de yaptığı açıklamada, ziyaret ettiği kurumlar arasında İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nin de yer aldığını duyurmuştu.

Ancak Asrın Hukuk Bürosu, CPT ziyareti sırasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleşmediğine dair duyumlar aldıklarını ve bu durumun endişelerini arttırdığını bildirmişti. Asrın Hukuk Bürosu, 29 Kasım’da “CPT’nin Eylül 2022 tarihinde İmralı Adasına yaptığı ziyarette Sayın Öcalan’ın görüşmeye çıkmadığı duyumuna sahibiz” açıklamasında bulunmuştu.