Balıkesir’de konuşan Oluç: HDP, halktır, sözdür, fikirdir, dirençtir

“HDP’liyiz Her Yerdeyiz” programı kapsamında Balıkesir’de konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP’nin fiilen kapatılamayacağını belirterek, “HDP halktır, sözdür, fikirdir, dirençtir. Halkı kapatamazsınız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “HDP’liyiz Her Yerdeyiz” programı kapsamında Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Bir düğün salonunda gerçekleşen buluşmaya, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, MYK Üyesi Ferhat Encü de katıldı.

“Direne direne kazanacağız”, “HDP halktır halk burada” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldığı buluşmada konuşan HDP Başkanvekili Saruhan Oluç, kampanyaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Muhalefetin yeni bir dönem yaratacaklarını belirttiklerini dile getiren Oluç, iki ittifak arasındaki anket araştırmalarına dikkat çekerek, “İki ittifak arasında fark az. Anahtar kimde? Anahtar HDP’de” dedi. “İttifak için makam ve koltuk istemiyoruz” diyen Oluç, ittifak şartlarını “Demokratik değişim ve dönüşüm istiyoruz. Demokrasi, hak ve özgürlük istiyoruz” diyerek açıkladı.

Oluç, HDP’ye yönelik açılan tüm kapatma davalarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından siyasi davalar olarak kabul edildiğini hatırlattı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinde “Çözüm sürecine” ilişkin söylemlerine atıfta bulunan Oluç, “Madem siz bozmadınız rehin tutulan arkadaşlarımızı serbest bırakın ve kayyımlarınızı geri çekin” diye seslendi.

 “Bunların elinde olsa HDP’lilerin tamamını aya gönderecekler” diyen Oluç, demokratik siyasetin tasfiye edilmek istendiğini kaydetti. Oluç, “Diyelim ki siz bu 450 kişinin tamamına siyasi yasak koydunuz, bununla HDP’nin biteceğini mi zannediyorsunuz? Bütün salonlarda, mahallelerde, sokaklarda HDP’liler var. HDP’liler siyasi iradelerine sahip çıkıyorlar. Sadece siyasi irade deyince parti olarak düşünmeyin, aynı zamanda geleceklerine sahip çıkıyorlar. Geleceklerini belirlemek için siyasi iradelerine sahip çıkıyorlar, işte buradalar. Siz bu 450 kişiyi yasaklarsanız hemen arkasından bir 450 kişi daha gelecektir” diye konuştu.

Oluç, konuşmasına şöyle devam etti: “HDP’yi fiilen kapatamazlar. Bu salonda da görüldüğü gibi HDP halktır, sözdür, fikirdir, dirençtir. Farklı halkların özgürce fikirlerini sunduğu ortamdır. Halkı kapatamazsınız. HDP Edirne’de Selahattin Demirtaş’tır ve Kandıra’da Figen Yüksekdağ’dır. Gülten Kışanak’tır. İdris Baluken’dir. HDP İmralı’da Abdullah Öcalan’dır” ifadelerini kullandı.

Oluç, son olarak mücadelenin kararlılıkla büyütülmesi gerektiğinin altını çizdi.