Barış Anneleri'nden direnişteki Şenyaşarlar'a ziyaret

Mêrdin Barış Anneleri, Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 619’uncu gününde sürüyor.

Mêrdîn Barış Anneleri Meclisi, anne ve oğulun bugünkü nöbet eylemine dayanışma ziyaretinde bulundu. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mêrdîn ve Riha il eşbaşkanları da annelere eşlik etti.

Barış Annesi Besna Günay, "Cezaevlerinden cenazelerin çıkmasını istemiyoruz. Ölüm ve savaş artık dursun. Yaklaşık 2 yıldır Emine Şenyaşar hak, hukuk ve adalet arıyor. Hak ve hukukun sağlanmasını istiyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mêrdin İl Eşbaşkanı Berivan Bahçeci ise adalet nöbetindeki Emine Şenyaşar'ın sesine ses olmak için geldiklerini belirtti. Bahçeci, "Şenyaşar Ailesi üzerindeki bu adaletsizliği sonlandırın. Bu hukuksuzluğu bitirin. Anneler artık bu acıları yaşamasın. Her zaman Şenyaşar Ailesi'nin yanında duracağız" dedi.

Anne Emine Şenyaşar da başından geçenleri anlatarak, tutsak oğlunun serbest bırakılmasını ve adaletin sağlanmasını istedi.