Başaran: AKP haydutça operasyon yapıyor

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, AKP rejiminin haydutça gözaltı operasyonları yaptığına dikkat çekerek, "Korkmuyoruz" mesajını verdi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

"AKP-MHP koalisyonu, kapıları kırıp, insanların başlarına silah dayayarak yerel seçim startını verdi" diyen Başaran, şunları kaydetti:

'MİLYONLARCA OYUMUZU HAZMEDEMİYORLAR'

"Diyarbakır merkezli ve sekiz ilde gerçekleşen gece yarısı operasyonları sonucu 151 siyasetçi, aktivist ve haber takibi yapan 6 gazeteci kapıları kırılarak, başlarına silahlar dayanarak gözaltına alındı.

7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde HDP’nin almış olduğu milyonlarca oyu hazmedemeyen, son üç yılını partimizi meşru siyaset zemininin, demokratik siyaset alanının ve parlamentonun dışına itmek için harcayan AKP-MHP koalisyonu, gece yarısı operasyonları ile rejimini güçlendirmeye, faşizmi kurumsallaştırmaya çalışmaktadır. 

Bu kirli ittifak, yerel seçimlere giderken, FETÖ’cü hakim ve savcıların başlattığı operasyonları kendi mirası haline getirerek, uydurma suçlamalar ile siyasi bir soykırım yapma çabasını sürdürmektedir."

'SİZDEN KORKMUYORUZ!'

Başaran, 2009 yılından bu yana haydutvari bir operasyonu kendi çıkarları için devam ettiren AKP iktidarının, halkın gözünde kaybettiği itibarı gözaltı ve tutuklamalar gerçekleştirerek geri kazanma hevesinde olduğunu vurgulayarak, "Kapıları haydutlar ve hırsızlar kırar, gazetecilere ve siyasetçilere silahı yalnızca acizler doğrultur" diye ekledi.

Başaran, açıklamasında şu mesajı da verdi: "Sizin savcınızın, hakiminizin hukuksuzluklarından, polisinizin baskılarından korkmuyoruz."