Başaran: Siyasetle yenemedi, gaspla yenmeye çalışıyor

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, kayyum gaspları ve siyasi soykırım operasyonlarına dikkat çekerek, "Kürtlere 'sizi vatandaş olarak kabul etmiyoruz' deniyor" dedi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, bugün partisinin genel merkezinde kayyum gaspları ve son dönemlerde artan siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

'SİYASETLE YENEMEYECEĞİNİ GÖRÜNCE...'

Başaran'ın konuşmasının satır başları şöyle:
"Uzun süredir bizleri demokratik siyasetle yenemeyeceğini, bize geri adım attıramayacağını gören iktidar; yargı eliyle bizi, partimizi tasfiye etmeye çalışıyor.
Dün de Ankara’da 9 kadın arkadaşımız özellikle havuz medyası tarafından terörize edilerek gözaltına alındılar. Şu anda hala gözaltında bulunuyorlar.

KAYYUM GASPLARI

Bugüne kadar KHK'li oldukları gerekçesiyle görevden alınıp yerlerine yerleştirilen 2. sıradaki AKP’lilere verilen belediyelerle beraber toplam 21 belediyemize kayyum atanmıştır, gasp edilmiştir. Bu 21 belediye içinde Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerimiz var. Kayyum atanan bu belediyelerden şu an 10'unun eşbaşkanı tutuklandı.
Tutuklanan bütün belediye eşbaşkanlarımızın dosyasında iftiracı tanıklar mevcut. Bu iftiracı tanıklar ya 31 Mart seçimlerinden birkaç gün önce ya da sonrasında ifade vermişler. Gizli tanıklar her nedense belediye eşbaşkanlarımız kazanınca ortaya çıkıyor. İki tanık belediye eşbaşkanımız hakkında virgülüne kadar aynı cümlelerle ifade vermiş.
Hiçbir dönem bu kadar kanunsuzluğun kol gezdiği bir dönem olmamıştır.
Bugün bu dosyalarda yine Gültan Kışanak’a selam göndermek bile yasak kabul edilmiş. Bu uydurma gerekçelerle birçok belediyemize kayyum atanarak aslında seçimin, seçilmenin, vatandaşlık haklarımızın elimizden alındığını görüyoruz.
Kürtlere 'Siz vatandaş olarak kabul edilmiyorsunuz' deniyor.

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Biz geri adım atmayacağız. Kaybedenler bugün bu halkın iradesini, varlığını, kimliğini, tarihini kabul etmeyenler olacak. Onlar da benzer iktidarlar gibi tarihin çöp sepetindeki yerlerini alacaktır. Bizler burada olmaya, siyaset yürütmeye devam edeceğiz."