Basel'de Kürt gençleri şölende buluştu
Basel'de Kürt gençleri şölende buluştu
Basel'de Kürt gençleri şölende buluştu
İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen bir gecede buluşan Kürt gençleri Öcalan’ın başlattığı demokratik çözüm sürecini ve Rojava (Batı Kürdistan) devrimini selamladı.
Basel Gençlik Komitesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 21 Mart Amed Newrozu'nda başlattı çözüm süreci ile Rojava'dak Kürt devrimini selamlamak amacıyla Hazal düğün salonunda gece düzenledi.
Gece, özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenler anısına yapılan saygı durusunun ardından başladı. Etkinliklerin yapıldığı salon, Öcalan'ın posterleri ve KCK bayraklarıyla donatıldı.
Bazı gençlerin yöresel kıyafetleriyle geceye katılması dikkat çekerken salonda sık sık “Biji serok Apo”, “Selam selam İmralı'ya bin selam”, “Savaşa da barışa da hazırız” sloganları atıldı. Gecede ilk olarak Avrupa gençlik hareketinin mesajı okundu.
Öcalan'ın inisiyatifiyle başlayan yeni sürece dikkat çekilen mesajda devletin yaklaşımının "hala net olmayan" yaklaşımlarından duyulan kaygı dile getirildi.
Özellikle gençlerin sürece büyük bir sorumluluk düzeyiyle yaklaşması gerektiğine vurgu yapılan mesajda bütün gençlerin daha çok çalışması ve halka bu süreci doğru bir temelde aktarmaları gerektiği ifade edildi.
Öcalan’ın “Bu bir son değil yeni bir başlangıçtır” sözünün hatırlatıldığı mesajda sürecin ilerlemesiyle birlikte bu kez ideolojik ve siyasi olarak kapsamlı bir mücadele yürütüleceği kaydedildi.
Bu demokratik savaşın kazanılması için mücadele saflarına güçlü bir katılımın sağlanması gerektiğinin vurgulandığı mesajda kapitalist modernitenin yaratmış olduğu kişiliklerden arınarak her gencin yeni ve özgür bir yasam iddiasıyla kendini donatmasını önemine işaret edildi.
Gece okunan mesajın ardından MED Kültür Merkezi sanatçılarının söylediği şarkılarla ve çekilen halaylarla coşkulu bir şekilde geç saatlere kadar devam etti.