Bawer Dersim: 27 Kasım ruhu Rojava'da hayat buldu
Bawer Dersim: 27 Kasım ruhu Rojava'da hayat buldu
Bawer Dersim: 27 Kasım ruhu Rojava'da hayat buldu
Gerilla alanlarındaki 27 Kasım kutlamalarında konuşan Halk Savunma Merkez Karargah Üyesi Bawer Dersim, Kürdistan'ın 4 parçasında PKK çizgisinde büyük bir direniş sergilendiğini belirterek, "27 Kasım ruhu Rojava'da hayat buldu. Rojava devrimi Apocu çizginin somut bir ifadesi oluyor" dedi.
PKK’nin 35. Kuruluş yıldönümü Medya Savunma Alanları’nda kutlanmaya devam ediyor.
Kutlamalardan birine katılan Halk Savunma Merkez Karargah Üyesi Bawer Dersim gerilla güçlerine yönelik konuşma yaptı.
“27 Kasım halk olarak bizi var eden bir gündür. Bize bilinç, duygu kazandıran bir gündür. Dolayısıyla başta bizler açısından bayram niteliğinde bir gündür” diyen Dersim, gerillaların da bu coşku ve sevinç ile 27 Kasım’ı kutladığını belirtti.
PKK’nin kuruluşunun tüm Ortadoğu halkları ve insanlık için de önemli olduğunu söyleyen Dersim, “Çünkü Kürt halkı şahsında insanlık ayaklar altına alınmıştı. İnsanlık değerleri ayaklar altına alınmıştı. Halk açısından 27 Kasım yürüyüşü buna son verme, yeniden kimlik kazanma günüdür. Bütün mücadele gerçeğimiz, 41 yıllık mücadele gerçeğimiz, bunu tüm çıplaklığıyla ortaya koymuş durumda. Bu büyük mücadelenin Kürdistan’ın dört parçasında ulaştığı düzey, Ortadoğu halkları açısından kazandırdığı mevziler, bütün görünürlüğü ile ortadadır. Milyonlara ulaşan büyük bir mücadele, Ortadoğu halklarıyla kucaklaşan, onların umudu haline gelen bu mücadele gerçekliği 27 Kasım’ın tarihsel adımı ile başladı. Bu anlamda 27 Kasım insanlığın özgürleşme mücadelesinde çok büyük bir adımı ifade ediyor. Tabi bu adımı atan bir avuç kararlı militan, daha sonra kararlı yürüyüşü ile bu mücadeleyi farklı noktalara getirdi” diye konuştu.
‘PKK MÜCADELESİ KESİN BİR ZAFERİ YAKALAYACAKTIR’
Kürt Özgürlük Mücadelesinin sadece dağlarla, gerilla ile sınırlı kalmadığının altını çizen Dersim şunları söyledi:
“Mücadele sadece bir alanla sınırlı kalmadı. Dağlarda, zindanlarda, yurt içinde, yurt dışında farklı boyutlar kazandı. Mücadele kendisini bütün alanlarda ispatladı. Bütün sınavları başarıyla geçti. Hem zindanlarda Mazlumların, Hayrilerin, Kemallerin büyük direnişi, hem dağlarda Agitlerin kahramanca yürüyüşü ve yine Zilanların, Beritanların özgürleşme adımları ve son olarak Devrimci Halk Savaşı hamlesinin büyük kahraman şehitleri Kerim ve Reşit yoldaşlar ve yine Paris’te şehit düşen Sara arkadaşlar şahsında mücadelenin yenilmezliği, baş eğmezliği, direnişi gösterildi. Gerek bu büyük şahadet gerçekliği şahsında yaşanan durum, gerekse halkımızın göstermiş olduğu mücadele ile PKK mücadelesi, kesin bir şekilde zaferi yakalayacaktır. Nitekim içerisinde olduğumuz süreçte, böyle bir süreçtir. Yani Kürt halkının özgürlük ve zaferi yakalama sürecidir. En son gerçekleşen PKK’nin 11. Kongresi bunun kararlaşmasını, bunun duygusunu, düşüncesini, planlamasını oluşturdu.
27 Kasım’ı kutlarken şu inancı da taşıyoruz; Bu güne kadar zorlu koşullar içerisinde bütün kongrelerini başarıyla gerçekleştiren PKK, bundan sonraki yürüyüşünde de aynı kararlılık ve inançla zorluklar ne olursa olsun, her dört parçada da mücadelesini yükseltecektir. Günümüzde Kürdistan’ın tüm parçalarında, PKK çizgisinin aydınlatıcılığı ve yol göstericiliği temelinde büyük bir direniş sergilenmektedir.”
’27 KASIM RUHU ROJAVA’DA HAYAT BULDU’
Rojava’daki devrimin de aynı ruh ile gerçekleştiğini belirten Bawer Dersim, “Rojava’da halkımız, Önder Apo’nun ışıklı yolunda, kendi demokratik öz yönetimini oluşturmada, kendi konfedaral sistemini oluşturmada önemli tarihi adımları atmaktadır. Bu anlamda Rojava devrimi Apocu çizginin gerçekleşmiş ifadesi oluyor. Bunun somut bir ifadesi oluyor. Ortadoğu halklarına, yeni bir yaşam modelini, yeni bir siyasi seçeneği sunuyor. Bu anlamıyla şunu belirtebiliriz; Önder Apo’nun çizgisi, yine PKK’nin 27 Kasım ruhu bugün Rojava’da canlı bir şekilde hayat buluyor. Kadından gencine kadar, çocuğundan yaşlısına kadar tüm halkımız, Rojava’da bu devrimi, 27 Kasım ruhu ile, büyük bir arzu ve istekle derinliğine yaşamaktadır. Aynı heyecan, aynı coşku diğer parçalarda da kendisini gösteriyor. 27 Kasım yürüyüşü başta dört parçadaki halkımız olmak üzere tüm Ortadoğu halkları açısında da büyük bir özgürlük kazanımına dönüşecektir. Bu güne kadar ki ortaya çıkarılan gelişmeler buna zemin sunmuştur. Önemli oranda mesafeler kaydedilmiştir. Netleşme açığa çıkmıştır. Özgürleşmede geleceğe doğru yürüyüş, halkımızla iç içe bir biçimde devam etmektedir. Ortadoğu halkları açısından da kesin bir kurtuluşu getirecektir. Bizim açımızdan da gerek son PKK kongresinin açığa çıkardığı ruh ve bilinç, yine HPG’nin 7. Konferansının ortaya koymuş olduğu kararlaşma düzeyi, yeni mücadele dönemine daha güçlü girmemize sebep olmaktadır. Bu güne kadar ödenen bedeller ve mücadele tabi az değildi. Bunu kesin bir şekilde zaferle taçlandırmak için mutlak suretle zafer gerillasını yaratmak gerekiyor. Biz bu temelde tüm arkadaşlara başarılar diliyoruz. 27 Kasım vesilesiyle tüm arkadaşları 27 Kasım ruhu, bilinci ve düşüncesiyle hem yaşama katılmalarını, hem yeni dönem çalışmalarına katılmalarını, mücadeleye o temelde yüklenmelerini istiyor ve başarılar diliyoruz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından gerillaların 27 Kasım kutlaması skeç, koro, folklor gruplarının sunumu ile devam etti.