Bayındır: Milyonlar çözüm için İmralı'yı işaret etti

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Faşizme karşı örgütlülüğümüzü büyütmeliyiz. Milyonlarca kişi Newroz kutlamalarında ‘Abdullah Öcalan irademizdir’ dedi. Çözüm İmralı'dır" diye konuştu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eş genel başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, “Faşizme karşı örgütlenelim” şiarıyla Mersin’de gerçekleştirdikleri halk buluşmalarını 4. gününde sürdürüyor. Heyete, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Muazzez Orhan ile partililer de eşlik etti.

'KÜRTLERİ YOK EDEREK SİSTEM KURMAK İSTİYORLAR'

Tarsus’ta iki grup halinde temaslarını sürdüren heyet, hem aileler hem de halkla bir araya geldi. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve DTK Eşbaşkanlık Divan üyesi Adnan Akgül’den oluşan heyet, HDP Fahrettin Paşa Temsilciğinde halkla buluştu. Onlarca kişinin katıldığı toplantıda konuşan Bayındır, AKP-MHP iktidarının Kürtleri yok ederek bir sistem inşa etmek istediğini belirtti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Bayındır, “Ne zaman tecrit devreye konuluyorsa, Kürtlere karşı savaş startı veriliyor. Savaş politikaları İmralı’da devreye konuluyor” dedi.

'MİLYONLAR KÜRT HALK ÖNDERİ'Nİ SAHİPLENDİ'

Kürt Halk Önderi'nin, kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı kesintili telefon görüşmesini hatırlatan Bayındır, “Milyonlarca yurttaş Newroz kutlamalarında ‘Öcalan irademizdir’ dedi. Kürt halkı, bu zulme karşı mücadele ediyor ve boyun eğmiyor. Kürt halkı, verdiği mücadeleyle Kürt sorunun çözülmesini istiyor. Onurlu bir barış için İmralı’yı çözüm adresi olarak gösteriyor. Çözümün anahtarı İmralı’dır. Ancak Kürt halkının bu onurlu barış talebine iktidar savaşla cevap veriyor. Kürt halkının tüm kurumlarına ve değerlerine saldırıyor” diye konuştu.
Bayındır, savaş politikalarına karşı mücadele vurgusunda bulunarak, “Mücadelemizi yükseltmezsek, halkımızı yok etmeye dönük saldırılarını daha da artıracaklar. Bunun için daha fazla mücadele edip, geleceğimizi tayin etmeliyiz. Faşizm ve tekçiliğe karşı örgütlülüğümüzü büyütmeliyiz. Mücadele ile tehlikeleri bertaraf edebiliriz” ifadelerini kullandı.

 'HALKIN MÜCADELESİ BU İKTİDARI DA GÖTÜRECEK'

HDP’nin kapatılması tartışmalarıyla ilgili konuşmasını sürdüren Bayındır, şunları söyledi: “Türkiye’de yürütülen politikalar ile Kürt halkını yok etmek istiyorlar, bu halkın iradesini kabul etmiyor. Belediyelerimize kayyım atadılar. Şimdi de HDP’yi kapatmayı gündeme almışlar. Bu iktidar, her nerede olursa olsun, Kürt iradesini yok etmek istiyor. HDP’yi pasifize etmeyi amaçlıyorlar. 6 yıldır kirli politikalara rağmen halkın iradesini teslim alamadılar. Ne yapıyorlarsa yapsınlar, Kürt halkını ve siyasetinin önünü kapatamazlar. Diğer iktidarların gücünü nasıl parça parça ettiysek, bunların da gücünü parça parça ettik. Diğer iktidarlar nasıl gittiyse, bunlar da öyle gidecek. Halkın mücadelesi sonucu bu iktidarlar da gidecek.”

ZİNDAN DİRENİŞİ

DTK Eşbaşkanlık Divan Üyesi Adnan Akgül, tecrit ve artan hak ihlallerine karşı cezaevlerinde 133’üncü gününde devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çekerek, “Halk olarak demokratik tepkimizi dile getirmeliyiz. Kürtler, büyük bedeller verdi. Ama her ne olursa olsun Kürtler kazanacak” dedi.