BDP'lilerden Ertuğrul'un taziyesine ziyaret
BDP'lilerden Ertuğrul'un taziyesine ziyaret
BDP'lilerden Ertuğrul'un taziyesine ziyaret
El Nusra mensuplarının Serêkaniyê'den Ceylanpınar ilçesine doğru açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki Mahsum Ertuğrul için kurulan taziye, BDP'liler tarafından ziyaret edildi.
Serêkaniyê'de El Nusra Cephesi mensuplarının bulunduğu alandan Ceylanpınar tarafına açılan ateş sonucu kalbine isabet eden kurşunla yaşamını yitiren Mahsum Ertuğrul (17) adlı gencin taziye çadırı BDP'li heyet tarafından ziyaret edildi. Aydınlık Mahallesi'nde kurulan taziye çadırını; BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP PM üyesi Fesih Özel, BDP Urfa İl eş başkanları Leyla Akçan ve Halit Yıldıztekin, BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz, BDP Viranşehir İlçe Başkanı Halis Aktaş, BDP Ceylanpınar Eş Başkanı Hizni Kılıç, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Acet, DÖKH aktivistleri, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ziyaret etti.
Aileye başsağlığı dileklerinde bulunan BDP'liler adına konuşan Urfa Milletvekili Binici, Ertuğrul'a isabet edilen kurşunun insanlığa sıkıldığını belirterek, "Suriye'deki çetelerin başlattığı savaşta burada suçsuz insanlarımız kurşunlara gelip canlarından oluyorlar. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için hepimiz birlikte hareket etmeliyiz; çünkü Araplar da biz Kürtler kadar ezilmiş, haksızlığa uğramıştır. Orada bulunan çetelerin 3'ünün kimlik bilgileri Türkiye'ye ait. İkisi Adanalı biri ise Erzurumlu'dur. AKP hükümeti artık bu tür provakasyonlar da bulunmasın. Mahsum gencimize isabet eden kurşunu insanlığa sıkılmış bir kurşun olarak görüyoruz" dedi.
BDP'liler, taziye dileklerini ilettikten sonra çadırdan ayrıldı.