Son Dakika: PKK sonuç bildirisi açıklandı: PKK adıyla yürütülen çalışmalar sonlandırıldı

BDP Mısır’da sivillere yönelik şiddeti kınadı

BDP Mısır’da sivillere yönelik şiddeti kınadı

BDP Mısır’da 120’den fazla göstericinin ölümüyle sonuçlanan olayları kınayarak, sivillere yönelik şiddete derhal son verilmesini istedi.

BDP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Mısır’da gerçekleşen askeri darbenin ardından en karanlık, en acı günlerin yaşandığını belirtilerek, ”Son olarak askeri darbe karşıtı göstericilere müdahale edilmesi sonucunda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı bilgisi basına yansıdı. Suriye'de bir iç savaş ve insanlık dramı devam ederken Mısır'daki bu iç savaş belirtileri derin endişelere neden olmaktadır” dendi.

“Dünyanın neresinde olursa olsun askeri darbe ile bir siyasi akımı demokratik zeminden uzaklaştırmak kabul edilebilir değildir” denilen açıklamada gözaltında tutulan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi derhal serbest bırakılması, serbest ve eşit koşullarda adil bir seçime gidilmesi istendi.

BDP açıklamasında şiddeti durdurma çağrısı da yaparak taraflara ve uluslararası kurumlar sorumluluğa davet edildi:

“Mısır'da giderek yayılma riski olan şiddet derhal sona ermelidir. Bunun için tüm tarafları ve uluslararası kuruluşları sorumluluk almaya çağırıyoruz. Demokratik gösteri hakkını kullanan sivillere yönelik şiddeti kınıyoruz. Ortadoğu'nun en çok ihtiyaç duyduğu barışın ve adaletin sağlanmasını diliyoruz. Yaralılara acil şifa, tüm Mısır ve dünya halklarına başsağlığı diliyoruz.”