Berlin'de 4 bin kişi Rojava için yürüdü

Berlin'de 4 bin kişi Rojava için yürüdü

Almanya’nın başkenti Berlin son dönemlerin en yüksek katılımlı Kürt gösterisine tanıklık etti. Yaklaşık 4 bin Kürdistanlı ve dostları gerçekleştirdikleri yürüyüş ve mitingle Rojava devrimini selamlarken, Kürtlere saldıran El Kaide çetelerini sert şekilde kınadı.

Rojava halkına yönelik saldırı ve katliamlarını protesto etmek için dün akşam saatlerinde Berlin'de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları kent merkezindeki Hermenplatz meydanında toplandı. Buradan yaklaşık 5 km yürüyen göstericiler "Biji berxwedana Rojava", "Biji berxwedana YPG", "Her der Rojava, Her der berxwedan", "Yaşasın devrimci dayanışma" , ‘Biji serok Apo", "PKK halktır, halk burada" gibi sloganlarla yürüdü.

Berlin Rojava Halk Meclisi ile Berlin Demokratik Kürt Halk Meclisi'nin organize ettiği gösteriye başta ATİF, DİDF, Berlin Her Yer Taksim, Her Yer Direniş İnisiyatifi, CİK, Ana Fatma Dergahı, Sol Parti, Berlin Kürdistan Dayanışma Komitisi olmak üzere çok sayıda Türkiyeli ve Alman sol ile demokrat kuruluşlar destek verdi.

Yürüyüş korteji 'Her Yer Rojava. dün Halepçe ve Roboski, bugün Rojava" , ‘El Kaide ve ÖSO'nün katliamları durdurulsun" pankartları arkasında yürürken, konuşmalarda Alman ve Avrupa kamuoyuna şu çağrılar yapıldı: "Demokratik Özerklik sistemini kurarak güvenli bölge olan Roiava, sahte Müslümanların cihat çağrılarıyla kan gölüne çevrilmek isteniyor. Dünya bu katliama sessiz kalmamalı."

'ALMANYA KATLİAMLAR KARŞISINDA NEDEN SESSİZ?'

Kürdistan Dayanışma Komitesi adına konuşan Dr. Nicks Brauns ise Rojava devriminin dünya insanlığı için büyük önem taşıdığını belirterek "Avrupa ülkelerinin özellikle Türkiye, Katar ve Arabistan’a silah satan Almanya’nın sivillere yapılan katliamlara karşı sessiz düşündürücüdür" dedi.  Daha sonra Rojava Halk Meclisi adına Dr.Gundi Dilberz şunları söyledi: "El Kaide tüm insanlığa, kimliklere ve inançlara düşmandır. Bu nedenle Rojava’ya destek insanlığa, barışa ve demokrasiye verilen destektir."

Yürüyüş, Kreuzberg semtinin Oranienplatz meydanında yapılan mitingle son buldu. Mitingde Devrim ve özgürlük  şehitleri için saygı duruşu yapılırken CİK, DİDF ve Ana Fatma Dergahı temsilcileri yaptıkları konuşmalarda Rojava halkıyla dayanışma mesajı verdiler.