BES’ten Şenyaşar ailesine ziyaret: Adalete inanç hiç bu kadar zayıflamadı

Urfa’da adalet mücadelesini sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret eden BES Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu, yargıya ve adalete olan inancın hiç bu kadar zayıflamadığını belirtti.

Riha’nın (Urfa) Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021’den beri Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Şenyaşar ailesini Adalet Nöbeti’nin 618’inci gününde Büro Emekçileri Sendikaları (BES) Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu ve sendikanın yöneticileri ziyaret etti.

BES'lilere Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Riha Şubeler Platformu yöneticileri de destek verdi. 

Berdicioğlu, "Hiçbir zaman bugünlerdeki kadar yargıya ve adalete olan inanç zayıflamamıştı. Tutunacak hiçbir dalı kalmayan, artık kaybedecek hiçbir şeyinin olmadığını düşünen Emine annemiz 618 gündür hukukun, adaletin tecelli etmesi için burada nöbet tutuyor. Burada kendisiyle dayanışma duygumuzu ve duygudaşlığımızı paylaşmak adına yanında bulunuyoruz" dedi.

Berdicioğlu, "İstiyoruz ki adalet tecelli etsin, çocukları ve eşi katledilen Emine Annenin de adalete, yargıya olan inancı, güveni tekrar gelsin. Suçlular hak ettikleri cezaya çarptırılsın. Kendisinin yanında olduğumuzu buradan bir kez daha bildiriyoruz" diye ekledi.